Berlin'de kayıp oy pusulası! Sandıkların önünde uzun kuyruklar oluştu!

Berlin'de kayıp oy pusulası! Sandıkların önünde uzun kuyruklar oluştu!

Flensburg'dan Münih'e 60 milyondan fazla vatandaş, Almanya'nın önünümüzdeki dört yıl boyunca hangi hükümeti yöneteceğine saat 18.00'a kadar karar verecek.

Bugün Berlinliler sadece Belediye Başkanı Michael Müller'in halefini değil aynı zamanda yeni ilçe meclisi meclislerini de seçiyor. Ayrıca, hararetle tartışılan referandum bugün "Deutsche Wohnen" gibi konut birliklerinin kamulaştırıp kamulaştırılmamasına karar vermek için kullanılacak. Ancak görünüşe göre bazı sandıklarda oy pusulaları kayıp-sadece yerel seçimler için değil.

Bild'in edindiği bilgiye göre; Berlin'in Charlottenburg-Wilmersdorf ve Friedrichshain semtlerinde büyük bir kaos yaşandı. Birçok yerde sadece oy pusulalarında sıkıntı yaşandı, uzun kuyruklar oluştu. Görünüşe göre birçok oy pusulası yanlış teslim edilmişti.

Bir seçim çalışanı, “Biz suçlu değiliz. Kaymakamlık tamamen yanlış bir plan yaptı. Acele beklemiyorduk!" dedi.

Wilmersdorf'taki Cecilien ilkokulunda oy veren CDU politikacısı Monika Grütters ise şu ifadelere yer verdi:
"1,5 saatlik sıranın ardından son oy pusulalarından birini aldım. Seçim organizasyonunu sorumsuzca yapılmış ve kaos yaşanmıştır. Bölgedeki memurlar ve Senato bunu neden organize etmiyor. Aynı gün bir maraton düzenleme fikrine nasıl sahip olabilirsiniz."

HABERE YORUM KAT