Berlin'de Fes ile gezen Almanı Almanlar dövdü

Berlin'de Fes ile gezen Almanı Almanlar dövdü

Almanya'da son zamanlarda artan ırkçı saldırıların en son örneği, Berlin'in Neukölln semtinde yaşandı.

Geçen hafta cumartesi akşamı, bir lokala giren iki kişi, fes takan bir kişiye saldırdı. Ancak saldırıya uğrayan kişi Müslüman zannedilmiş olsa da aslında bir Alman vatandaşıydı.

Berlin polisinin açıklamasına göre, saldırganlardan biri, müslüman olduğunu düşündükleri 34 yaşındaki kişinin fesini başından alarak, "Ne giydiğine dikkat et" diyerek birkaç tokat attı. Ardından, daha fazla şiddet uygulayarak kişiyi dövdü ve fesini de çaldılar. Olayın ardından çevrede bulunanlar polise bilgi verdi ve sağlık ekipleri yaralanan kişiyi hastaneye götürdü. Yaralı, burun kemiği kırılan, yüzünde yaralar olan ve bir dişi sallanan bir kişiydi.

Polis, saldırıya uğrayan kişinin Müslüman olmadığını, aslında farklı bir görünüm yaratmak amacıyla fes taktığını açıkladı.

Bir süre önce, aynı semtte bulunan bir metro istasyonunda 20 yaşındaki başörtülü bir Müslüman kadının sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığı bir olay yaşanmıştı. Aynı dönemde, yine Neukölln semtinde bulunan Tempelhofer Damm Caddesi üzerinde yürüyen 17 yaşındaki bir başörtülü kızın da biri kadın üç kişi tarafından saldırıya uğradığı, hakaret edildiği ve başörtüsünün zorla çıkarıldığı ve saçlarının çekildiği bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT