Berlin’de Covid-19 önlemlerini eleştirenler, medya kuruluşlarını da protesto etti

Berlin’de Covid-19 önlemlerini eleştirenler, medya kuruluşlarını da protesto etti

Almanya’nın başkenti Berlin’de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlere karşı çıkanlar, medya kuruluşlarını gerçek dışı haber vermemeye davet etti.

Koronavirüs önlemlerine karşı çıkan grupların protesto gösterileri bitmek bilmiyor. “Querdenken 30” adlı Covid-19 önlemleri karşıtı bir grup, Berlin’de Unter den Linden Caddesi’ndeki Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF binasının önünde toplandı. Daha sonra aralarında Axel Springer, Funke, Tegesspiegel, Berliner Verlag ve Tageszeitung gibi medya ve yayın kuruluşlarının bulunduğu binaların önlerinden yürüyen göstericiler, Covid-19 önlemleri aleyhine dövizler taşıdılar ve slogan attılar.

Medya kurumlarının binalarının önünde yapılan konuşmalarda, Covid-19 salgınında alınan önlemleri  protesto edenler hakkında yapılan haberlerde doğru bilgilerin yer alması istendi.

Soyadını vermek istemeyen Ellen adlı gösterici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardan beri özgürlükler ve gerçeklerin ortaya çıkması için gösterilere katıldığını belirterek, “Bugün de medya kurumlarının önünden yürüyoruz, çünkü biz hakarete uğruyoruz ve yanlış yansıtılıyoruz. Bunun son bulması lazım. Buna dikkat çekmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri sırasında polislerin, maske takmayan göstericileri sürekli uyardığı gözlendi.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT