Berlin'de bir kişi yıllarca cenaze paralarını hesabına geçirmiş

Berlin'de bir kişi yıllarca cenaze paralarını hesabına geçirmiş

Berlin'de 50 yaşındaki adam, 50 yaşındaki adam, cenaze paralarını 234 kez ticari zimmete para geçirmekle suçlanıyor.

Berlin Savcılığı, bir Protestan kilisesi çalışanını cenaze törenleri için zimmetine para geçirmekle suçladı. Alınan bilgiye göre, 50 yaşındaki adam, 234 kez ticari zimmete para geçirmekle suçlanıyor. Protestan mezarlık derneğinin bir çalışanı olan zanlının, en az 169.000 Euro tutarındaki ödemeleri kendisine yönlendirdiği iddia ediliyor.

EMEKLİLİK SÖZLEŞMELERİNİ DE ETKİLEDİ

Savcılığın iddiasına göre, söz konusu kişi yıllar boyunca derneğin ofisine nakit para yatırdığına dair bir dizi makbuzu iletmemiş ve bunun yerine parayı kendisi için saklamıştı. Bu durum, insanların yaşamları boyunca daha sonra ortaya çıkan cenaze masrafları için avans ödemeleri yaptıkları emeklilik sözleşmelerini de etkiledi.

Zanlının ayrıca çiçek ve mezar süslemeleri için yapılan ödemelerin derneğe ait bir hesap yerine kendi özel hesabına aktarılmasını sağladığı iddia ediliyor. Suçun işlendiği iddia edilen dönem, bir sistem değişikliği sırasında eksik rezervasyonların fark edildiği 2017 ve 2019 yılları arasından oluşuyor.

Savcılığa göre, şahsın 2012 yılından bu yana benzer şekilde gelirleri zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. Ancak Temmuz 2017'den önceki suçlar zaman aşımına uğradığı için dava açılmadı. Berlin-Tiergarten Bölge Mahkemesi suçlamaları kabul edip etmeyeceğine ve dava açıp açmayacağına karar verecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT