Berlin'de bir bina çökme riski nedeniyle boşaltıldı

Berlin'de bir bina çökme riski nedeniyle boşaltıldı

Berlin, Grunewaldstraße ve Goltzstraße kavşağındaki bir ev bu sabah çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Binanın etrafındaki alan kordon altına alındı.

Berlin sakinleri, Goltzstraße ve Grunewaldstraße'nin köşesindeki evleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için bugün evlerini terk etti.

Rapora göre, inşaat işçileri bu sabah zemin kattaki yenileme çalışmaları sırasında "her şeyin harap olduğunu" fark etmiş ve ardından evin köşe bölümünün güvenliğinin artık sağlıklı olmadığına dair acil uyarı da bulunmuştu.

RİSK ALTINDA DEĞİL

Bir itfaiye sorumlusu öğlen saatlerinde durumu kontrol etmiş olduğu bildirdi ancak binanın özel mülkiyette olması, kamu güvenliğinin risk altında olmaması nedeniyle sorumluluk bölge ofisine ve inşaat yetkilisine devredildi.

Bir muhabire göre, binanın dış cephesinde gözle görülür çatlaklar var bulunuyor. Ayrıca binanın bulunduğu kavşak ulaşıma kapatıldı.

Olay yerindeki bir polis memuruna göre, inşaat şirketi evin köşe kısmının yıkılması gerekip gerekmediğini belirleyene kadar evin çevresinin güvenliği sağlanacak. Polis memuru, o zamana kadar bölge sakinlerinin çoğunun akrabalarının yanında kalacağını da sözlerine ekledi.

ALTINDAN METRO GEÇİYOR

BVG metro hattı U7 de binanın altından geçmekte. Demiryolu önlem olarak, yakındaki Eisenacher Straße metro istasyonuna oldukça yavaş bir şekilde gitti.

Olay yerinden alınan bilgilere göre, çöken binanın etrafındaki geniş bir alan öğleden sonra geç saatlerde araçlara, yayalara ve bisikletlilere kapatıldı. Grunewaldstraße/Goltzstraße/Akazienstraße kavşağı da trafiğe kapatıldı.

ARTI49

Fotoğraf:Temsili

HABERE YORUM KAT