Berlin'de binlerce kişi zorla evlerinden çıkarıldı

Berlin'de binlerce kişi zorla evlerinden çıkarıldı

2022 yılında 1.931 tahliyenin gerçekleştiği Berlin'de bu yıl 2.369 hane boşaltılarak binlerce kişi evlerinden zorla çıkarıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de tahliye sayısı geçen yıl yine arttı. Sol Parti Milletvekili Niklas Schenker'in yazılı sorusuna yanıt veren adalet idaresine göre, 2023 yılında Berlin'de 2.369 hane evlerinden tahliye edildi.

2022 yılında ise 1.931 tahliye gerçekleşmişti. En çok daire 538 vakayla Lichtenberg bölgesinde tahliye edildi. En az tahliye 86 vaka ile Pankow'da kaydedildi.

PİLOT PROJE SONLANDI

Artık ödenemeyen kira borçları tahliyenin ana nedenini oluşturdu. Bu, kira sözleşmesinin iptal edilmesiyle sonuçlandı. İcra memuru tarafından yapılan bir tahliye işlemi, ancak ev sakinlerinin daireyi gönüllü olarak terk etmemesi halinde gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıl Adalet Senatörü Felor Badenberg, selefi Lena Kreck tarafından yürütülen ve tahliye tebligatlarının şahsen yapılmasını öngören pilot projeye son verdi. Kreck'in amacı tahliye sayısını azaltmaktı.

2022 yılında, çoğu Kuzey Ren-Vestfalya, Bavyera, Aşağı Saksonya ve Saksonya'da olmak üzere Almanya genelinde 27.000'den fazla daire tahliye edildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT