Berlin'de Arap mafyasının Türk silahşörü sınır dışı edildi

Berlin'de Arap mafyasının Türk silahşörü sınır dışı edildi

Cuma günü savcılığın onayıyla Veysel K. doğrudan Moabit gözaltı merkezinden sınır dışı edildi.

Berlin medyasına göre Veysel K.kötü şöhretli Abou Chaker mafya örgütünün "kaba adam"ı olarak adlandırılıyordu. Yıllarca suçlu mafya patronları adına infazcı olarak görev yaptığı söyleniyor.

Rapçi Bushido düğününde konuk olan Veysel K'yı Instagram'da bir "efsane" olarak paylaşmıştı.

RTL'nin verdiği bilgiye göre, Cuma günü savcılığın onayıyla Veysel K. doğrudan Moabit gözaltı merkezinden sınır dışı edildi. Berlin kenti "Türk vatandaşının Arap suç yapılarının üyeleriyle temasları var" açıklamasında bulundu.


Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel: "Bugünün sınır dışı edilmesi önemliydi" ifadelerini kullandı. Yetkililere göre, Veysel K. şiddet suçları ve Narkotik Yasası ihlalleri gerekçesiyle sınır dışı edildi. Açıklamada, "Suçların bir kısmı ateşli silahlarla işlendi" ifadeleri kullanıldı.


Veysel K Aralık 2020'de Berlin'in Kreuzberg semtinde bir çatışmaya karışmıştı ve yaralanmıştı. Berlin'den : "Bir silahlı çatışmaya karışmayla suçlanıyor'' açıklaması yapıldı.Berlin savcısıyla ortaklaşa alınan karar doğrultusunda sınır dışı edildi.
Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel, ülkelerine geri gönderilmeleri konusundaki memnuniyetini şu sözlerle paylaştı: "Bugünkü sınır dışı etme, şehrimizdeki güvenlik açısından önemliydi. Teröre ve ajitasyona tahammül etmiyoruz. Güvenlik yetkililerinin risk değerlendirmesi ve bunun sonucunda ortaya çıkan önlemler işe yaradı.Buna dahil olan herkese teşekkür ederim."

Artı49 Haber Merkezi

FOTOĞRAF: SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
1 Yorum