Berlin'de 6 çeşit peynirde listeria bakterisi bulundu

Berlin'de 6 çeşit peynirde listeria bakterisi bulundu

Berlin ve Brandenburg'da satılan çeşitli peynir türlerinde listeria bakterisi bulundu. Üretici ürünlerin asla tüketilmemesini öneriyor.

Berlin ve Brandenburg’da satılan çeşitli peynir türlerinin tüketicilerin sağlığını tehlikeye atabileceği bildirildi. Lebensmittel Manufaktur Pellworm tarafından üretilen bazı peynir ürünlerinde Listeria bakterisi tespit edildi.

Etkilenen ürünler şunlar:

-“Nordseekäse 55%” - çok katmanlı pakette dilimler, taze paket 2 kat, 150g

-160g’lık tepside “Nordseekäse 55%” dilimleri

-Çok katmanlı pakette “Nordseekäse 55%” dilimleri, 150g

-24Br#1 parti numaralı “Die weiche Bri(e)se” (en iyi 14.04.24 tarihinden önce)

-23Sk#45 parti numaralı “Der junge Pellwormer” (son son kullanma tarihi 14.04.24)

-23DaSk#43 parti numaralı “Der rote Tilli” (son son kullanma tarihi 10.03.24)

Etkilenen peynirlerin tüketimi kesinlikle önerilmemekte ve tüketicilerin sağlık risklerini önlemek adına ürünleri satın aldıkları mağazalara veya doğrudan üretici Lebensmittel Manufaktur Pellworm’a iade etmeleri gerekmektedir.

SATIŞTAN ÇEKİLDİ

Lebensmittel Manufaktur Pellworm, etkilenen partilerin zaten satıştan çekildiğini ve laboratuvar bulgularına dayanarak kontaminasyon riski bulunan diğer partilerin de geçici olarak bloke edildiğini duyurdu. Şirket, Listeria kontaminasyonunun kendi iç denetimleri sırasında keşfedildiğini belirtti.

BAKTERİNİN ETKİLERİ

Listeria bakterisi, özellikle bağışıklık sistemi zayıflamış bireylerde ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Enfekte olmuş kişilerde ateş, kas ağrıları ve grip benzeri semptomlar birkaç gün içinde ortaya çıkabilir; bazı durumlarda kusma ve ishal de görülebilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT