Berlin'de 142 doğrulanmış maymun çiçeği vakası

Berlin'de 142 doğrulanmış maymun çiçeği vakası

Berlin'de kayıtlı maymun çiçeği vakalarının sayısı artmaya devam etti.

Pazartesi itibariyle, Senato Bilim, Sağlık, Bakım ve Eşitlik Departmanı tarafından çevrimiçi bir genel toplantıda bildirildiği üzere, başkentte 142 laboratuvar onaylı enfeksiyon biliniyordu, 16 hasta hastanedeydi.

Cuma akşamı hafta sonundan önce, hala 120 doğrulanmış vaka vardı. Berlin'deki ilk vakalar üç haftadan fazla bir süre önce biliniyordu. 

Ülke çapında, Robert Koch Enstitüsü (RKI) salı günü 229 maymun çiçeği vakası bildirdi. 11 federal eyalet, gerçekten nadir görülen virüs hastalığı vakalarını bildirdi, Berlin'de özellikle çok sayıda vaka var.

Berlin sağlık idaresi, "Enfeksiyonun mukoza zarlarıyla temas yoluyla ortaya çıkması muhtemel olduğundan, mümkünse farklı insanlarla veya yabancılarla yakın fiziksel/cinsel temastan da kaçınılmalıdır." Prezervatif kullanımı gibi daha güvenli seks kurallarına uyulması gerektiği belirtildi.

RKI'ye göre, patojen genellikle yakın fiziksel temas yoluyla insandan insana bulaşır. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabileceğini varsayıyor.

Genel halk için riskin hala düşük olduğu düşünülmektedir. Ateş ve kızarıklık gibi semptomlar genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer, ancak bazı kişilerde tıbbi komplikasyonlara ve çok nadir durumlarda ölüme yol açabilir.

Artı49
Fotoğraf: Gerd Altmann - Pixabay

HABERE YORUM KAT