Berlin'de 10 binlerce kişinin ülkeyi terk etmesi gerekiyor!

Berlin'de 10 binlerce kişinin ülkeyi terk etmesi gerekiyor!

İltica kurallarında önemli değişiklikler yapan Almanya başvurusu kabul olmayanları sınır dışı etmeye devam ediyor. Sadece Berlin'de 16.748 kişinin ülkeyi terk etmesi gerekiyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ülkesinin mülteci politikasına ilişkin Almanya'da kalma hakkı olmayanların büyük ölçüde sınır dışı edilmesi gerektiğini söylemişti.

Scholz, düzensiz göçü engellemek amacıyla Almanya'ya komşu olan ülkelere açılan sınırları artık daha sıkı kontrol ettiklerini hatırlatarak, "Bunu Brüksel'e de (AB) söyledik. İnsanların burada düzensiz olarak kalmalarını teşvik eden unsurları azaltmak istiyoruz. Eğer ülkeler artık para yerine ayni yardım yapmak istediklerini söylerlerse bunu destekleriz. Eğer sığınmacılar için bir ödeme sistemi getirmek istiyorlarsa bunu da destekliyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

BERLİN'DE 16.748 KİŞİNİN ÜLKEYİ TERK ETMESİ GEREKİYOR

Paylaşılan son verilere göre, Berlin'de, bir önceki yıla göre 142 kişi daha artarak Eylül ayı sonuna kadar reddedilen 1039 sığınmacı sınır dışı edildi. 2021 yılında ise bu sayı 1005'di.

Sınır dışı edilenlerin çoğu Moldova ve Gürcistan'a geri gönderildi. Alman Hükümeti her iki ülkeyi de güvenli ülkeler olarak tanımlıyor. Bu ülkelerden olan başvuruların kabulü şimdiye kadar yüzde 0,1'in altındaydı.

Bu yıl Berlin'den; Arnavutluk'a 8, Bosna Hersek 27, Kosova 3, Karadağ 1, Kuzey Makedonya 20, Senegal 1, Sırbistan 31 kişi sınır dışı edildi.Afganistan'a 30, Türkiye'ye 28 Suriye'ye 10. Lübnan'a 7 kişi geri gönderildi.

Ağustos ayı sonuna kadar toplam 9654 kişi gönüllü olarak Almanya'yı terk etti.

Berlin'de kayıtlı olup ülkeyi terk etmek zorunda olan 16.748 kişi bulunuyor ancak bunların 14.450'sine çoğunlukla eksik belgeler veya sağlık nedenleriyle şu anlık sınrı dışı konusunda işlem yapılmıyor.

ARTI49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT