Berlin sokaklarında birbirinden ‘garip suçlar’… Suç aletleri arasında havai fişek, yay ve ok var!

Berlin sokaklarında birbirinden ‘garip suçlar’… Suç aletleri arasında havai fişek, yay ve ok var!

Federal Kriminal Dairesi, istatistiklerle Almanya'nın en tehlikeli şehrinin Berlin olduğunu duyurmuştu. 2023 yılının başında da acımasız Berlin sokaklarında değişen bir şey olmadı. İşte bu ay başkentte işlenen birbirinden garip suçlar...

Ocak ayının ilk haftasında Friedrichshain’daki bir dairenin balkonundan karşı binadaki bir ofise yay kullanılarak bir ‘ok’ fırlatıldı. Bir sonraki okun hedefi ise ofis sahibi oldu. Ok, ofis sahibini ıskalayarak ağaca isabet etti. Suçu işleyen 40 yaşındaki adam evine baskın düzenlenerek tutuklandı.

Ocak ayının ikinci haftasında Hellersdorf’da felçli hastaları taşıyan özel araca dört adet havai fişek atıldı. Şans eseri kimse yaralanmadı. Polis suçluları henüz bulamadı.

Ocak ayının üçüncü haftasında Reinickendorf’da bir adamın elektrikli bisikleti 70 km hızla sürmesi polisi harekete geçirdi. Sürücü, ceza için kendisini durdurmak isteyen polis memuruna bisikletiyle çarptı. Fail yakalandı polis hastaneye kaldırıldı.

Ocak ayının son haftasında ise polis memurları Mariendorf’da sendeleyerek yürüyen alkollü bir adamla karşılaştı. Polislere saldırmayan başlayan sarhoş adam, bir memuru bacağından ısırdı. Tutuklanan adam sakinleşince serbest bırakıldı.

Artı49                                                                                                                                  Fotoğraf: Ivan Lopatin - Unsplash

HABERE YORUM KAT