Berlin Senatosu çalışanlar için yüzlerce konut satın alacak

Berlin Senatosu çalışanlar için yüzlerce konut satın alacak

Berlin Senatosun göre, eyaletin ihtiyacı olan kalifiye işçiler için yüzlerce daire sağlanacağını duyurdu. Devlete ait konut şirketi Berlinovo şu anda yaklaşık 5 bin 500 konutu eyalet çalışanlarına kiralamış durumda.

Berlin Senatosu önümüzdeki dört yıl içinde devlet çalışanları için 1000 daire sağlamak istiyor. İçişleri Senatörü Iris Spranger bugün yaptığı açıklamada, inşaat projeleri ve uygun arsaların satın alınmasının yanı sıra daire satın alınmasının da planlandığını söyledi.

Spranger ve Maliye Senatörü Stefan Evers kamu hizmetlerinin acilen kalifiye işgücüne ihtiyaç duyduğuna ve en iyi beyinler için rekabette daha cazip hale gelmesi gerektiğini belirtti. Berlin'deki konut sıkıntısı göz önünde bulundurulduğunda bu, özellikle stajyerler için uygun fiyatlı konutlar sunmayı da içeriyor.

REKABET HALİNDE DEĞİLİZ

Devlete ait konut şirketi Berlinovo şu anda yaklaşık 5 bin 500 konutu devlet çalışanlarına kiralıyor. Bu sayıyı arttırmak ve ilgili faaliyetleri bir araya getirmek amacıyla Senato, çeşitli Senato idarelerinin temsilcilerinden oluşan bir koordinasyon grubu ve bir koordinasyon merkezi kurdu.

Spranger, çalışan konutlarının Senato'nun yılda 20 bin yeni konut inşa etme çabalarıyla rekabet halinde olmadığını vurguladı. Devlet çalışanlarına yönelik konutlar ek olarak planlanmaktadır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT