Berlin metrosunda o sözler tartışma yarattı: "Suçlu göçmenler"

Berlin metrosunda o sözler tartışma yarattı: "Suçlu göçmenler"

Berlin metrosunda bir makinistin yolcularla tartışarak, bir takım ırkçı ifadelerde bulunduğu iddia edildi. Olay sosyal medya platformu "X" de yayınlandı.

Berlin’de metro treninde yaşanan bir olay geniş yankı uyandırdı. Bir metro makinistinin, yolculara yönelik ırkçı ifadeler kullandığı iddia ediliyor. Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) şirketinin CEO’su Henrik Falk, iddiaları soruşturacaklarını belirtti. BVG, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ırkçılığa müsamaha göstermediğini vurguladı.

"SUÇLU GÖÇMENLER"

Olay, 9 numaralı metro hattında bir makinistin, “suçlu göçmenler” ifadesini kullanarak yolculara hakaret ettiği şeklinde tanıklıklarla gündeme geldi. Makinistin tam ifadesi şöyle, "Arkadaki suçlu göçmenler kapıdan uzaklaşabilir mi, böylece yolculuğumuza devam edebiliriz?".

İnsan hakları aktivisti Mouatasem Alrifai’nin yayınladığı bir video, olayın tanıklarının iddialarını içeriyor. Video, iki göçmenin makinistle yaşadıkları tartışmayı gösteriyor.

İşte o paylaşım:

IRKÇILIĞA MÜSAMAHA GÖSTERMİYORUZ

Berlin Sol Parti Milletvekili Ferat Koçak, olayın aydınlatılması için çağrıda bulundu ve BVG’nin ayrımcılığa yer vermeyen bir ulaşım sağlaması gerektiğini ifade etti. BVG sözcüsü, şirketin çeşitliliğe ve kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu ve herhangi bir ayrımcılık ya da ırkçılığa müsamaha göstermediğini belirtti.

Çalışma, Sosyal İşler, Eşitlik, Entegrasyon, Çeşitlilik ve Ayrımcılıkla Mücadele Senatörü Cansel Kızıltepe de olaya tepki gösterdi ve "şehirde ırkçılığa yer olmadığını" vurguladı. BVG’nin olayı ciddiye aldığını ve gerekli adımları atacağını belirtti.

TARTIŞMA YARATTI

Olay, sosyal medyada farklı tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar makinistin yanında yer alırken, diğerleri makinistin kovulması gerektiğini savundu. 2022 yılında da benzer bir ırkçılık olayı yaşanmış ve BVG, opera sanatçısı Jeremy Osborne’a tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT