Berlin itfaiyesi peş peşe gelen yangınlar için alarmda

Berlin itfaiyesi peş peşe gelen yangınlar için alarmda

Neukölln'de dün gece birkaç saat içinde üç yangın meydana geldi. Polis, nitelikteki kundaklama şüphesi üzerinde duruyor.

Berlin itfaiyesi dün gece saatlerinde Neukölln'de kısa aralıklarla meydana gelen birkaç yangınla ilgili olarak alarma geçti. Birkaç saat sonra bir şantiyede ve bir arabada da yangın çıktı. Ardından kiralık tuvaletler ve bir koridordaki birkaç çöp kutusu ateşe verildi.

Alınan ilk bilgilere göre, ilk yangın saat 0:50 sularında Neukölln'deki Laubestraße'de meydana geldi. Burada bir inşaat alanının çitleri yandı. Yangın iskeleye ve park halindeki bir otomobile sıçradı. Araç, kullanılamaz hale geldi.

Kısa bir süre sonra Karlsgartenstraße'de kiralanmış bir seyyar tuvalet alev aldı. Yoldan geçenler saat 02:30 sularında itfaiyeye ihbarda bulundu. Olay yerine ilk ulaşan polis, yangını el tipi yangın söndürücüyle söndürdü.

KISA ARALIKLARLA ALEVLER YÜKSELDİ

Son yangından sadece birkaç dakika sonra, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Erlanger Straße'de bir koridordaki çöp kutuları alevler içinde kaldı. Çöp kutuları koridorda olduğu için bina sakinlerinin kaçış yolu kesildi. Koridorun dumanla dolu olduğu görüldü. Komşu binadan bir güvenlik görevlisi yanan çöp kutularından en az birini sokağa yuvarlamayı başardı.

Olay yerine gelen polis memurları, yangını el tipi yangın söndürücülerle söndürmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Yangın bölgeye gönderilen itfaiye ekipleri söndürdü. Bina havalandırılarak içeri girildi.

Polis, "kundaklama" şüphesiyle soruşturma başlattı.

Gece boyunca çıkan yangınların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT