Berlin için "siyah buz" uyarısı: Bir gecede ameliyathaneler doldu

Berlin için "siyah buz" uyarısı: Bir gecede ameliyathaneler doldu

Almanya'da dondurucu soğuklar ve şiddetli yağışların ardından oluşan siyah buz, çok sayıda kazaya neden oldu, olmaya devam ediyor. Yetkililer, yurttaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Alman Meteoroloji Servisi, Berlin ve Brandenburg'da siyah buz uyarısında bulunmaya devam ediyor. Çok sayıda insanın, siyah buza bağlı kaymalarda yaralandığı ve hastanelerde tedavi altına alındığı belirtiliyor. Üstelik çoğu ağır yaralar alıyor.

Sosyal medyada konuya dair açıklamalar paylaşan yetkililer, dün gece boyunca Berlin'de, siyah buzun sebep olduğu kazalara bağlı olarak çok sayıda ameliyat yapıldığını duyurdu.

Uyarılar bugün için de sürerken, gece saatlerinde kaldırımların ve yolların daha fazla kayganlaşabileceğine dikkat çekiliyor.

SİYAH BUZ NEDİR?

Karın erimesi ve yağmurun asfalt üzerinde donması sonucu oluşan buz tabakasının asfaltı kaplamasına halk arasında "siyah buz" deniliyor. Seyir halinde ilk bakışta anlaşılamaması nedeniyle trafik kazalarına sebebiyet verebilen kara buza karşı tedbirli olmak gerekiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT