“Ben Türküm ve Türkiye için oynarım”

“Ben Türküm ve Türkiye için oynarım”

Almanya’da doğup büyüyen futbolcu Tolga Ciğerci, “Herkesin kalbi ne diyorsa oraya gitsin. Ben Türküm ve Türkiye için oynarım” dedi.

İSTANBUL - Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’ye transfer olan Milli Futbolcu Tolga Ciğerci, Antalya Belek’te düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Almanya’da doğup büyüyen Türk futbolcu, kalbinin Türk Milli Takımı için attığını söyledi. 

Ciğerci Almanya’da yetişen Türk futbolcuların milli takım tercihleri ile ilgili olarak, “Ben kalbimle A Milli Takım’ı seçtim. Herkesin kalbi ne diyorsa oraya gitsin. Ben Türk’üm ve Türkiye için oynamak istiyorum” dedi. 

Milli takım kariyeri

Tolga Ciğerci milli takım kariyerine 2010 yılında Almanya U-19 takımında başladı. Bir sene sonra Almanya’nın U-20 takımına yükselen Ciğerci’nin Türkiye A milli Takımı ile tanışması 2012 yılını buldu. A Milli takımı adına ilk maçına 2016 yılında Ukrayna karşısına çıkan genç futbolcu, İzlanda ve Ukrayna’ya karşı oynanan karşılaşmalarda milli formayı giydi.

Alman milli takımını Türkler sırtlıyor

Almanya’da yetişen birçok Türk kökenli futbolcu ise Almanya milli takımlarında forma giymeyi tercih ediyor. İlkay Gündoğan, Emre Can, Serdar Taşçı ve Kerem Demirbay gibi isimler Almanya için ter dökerken, Arsenal’de top koşturan Mesut Özil, önceki yıl Erdoğan’la fotoğraf çektirmesinin ardından yaşanan tartışmalar nedeniyle milli takımı bırakmıştı. 

A milli takımlar arası geçiş yok

Almanya’da yetişen Türk kökenli futbolcular, genç takımlarda Alman ve Türk milli takımları arasında geçiş yapabiliyorlar. FIFA kuralları gereği, A milli takım formasını bir kez olsun giyen bir futbolcu ise bir daha başka bir ülkenin forması altında milli maça çıkamıyor. 

HABERE YORUM KAT