Bekir Ağırdır: ‘Ülke dokuz günlük bir parantez yaşadı, iktidar tercihini yaptı’

Bekir Ağırdır: ‘Ülke dokuz günlük bir parantez yaşadı, iktidar tercihini yaptı’

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası ve Erdoğan’ın reform söylemlerinin ardından değişim beklentisinin dokuz gün sürdüğüne dikkat çekti ve iktidarın tercihini yaptığını belirtti.

Türkiye’de Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın bir gece yarısı görevden alınması ve ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa etmesiyle başlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “ekonomide ve hukukta reform” açıklamalarının geldiği, “Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş tahliye edilmelidir” sözleriyle Bülent Arınç’ın da görevinden istifa ettiğini açıklamasıyla devam eden, bütün bunlarla “AKP’de neler oluyor?” tartışmasının başladığı bir süreç yaşanıyor.

 
Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki gelmesini değerlendiren Ağırdır, “Ülke dokuz günlük bir parantez yaşadı ve iktidarın tercihlerinin altı ay önce neyse oradan devam ettiği anlaşıldı” dedi.

 
T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Bekir Ağırdır, iktidarın kutuplaşmadan memnun ve mesut olduğunu söyledi.

Ağırdır, “İktidar, eninde sonunda özgürlük mü güvenlik mi ikilemine sıkışmış bir toplumun, devletçi bir tercih kullanacağı ve kendisine sığınacağı hayalini taşıyor” ifadelerini kullandı.


 
Cumhur İttifakı’nda “zihni bir çatlak” olduğuna dikkat çeken Ağırdır, Berat Albayrak’ın istifasını “bu çatlakta devletçi bakışın hakimiyetini güçlendiren bir adım” olarak değerlendirdi. Ağırdır, Albayrak’ın istifa mektubunda yer alan “At izi it izine karıştı” ve “Allah sonumuzu hayreylesin” ifadelerin Alaattin Çakıcı’nın açıklamaları ve sonrasında yaşanan gelişmelerle birlikte okunabileceğini söyledi.

Ağırdır, “Şu dokuz günlük parantez içinde yaşananların sadece iktidarın izin verdiği kadar konuşulduğunun farkındayız. Muhalefetin her gün ‘reform’ kavgasına girmesi gerekirken böyle güçlü ataklara girdiğini görmüyoruz. İktidarın istediği kadar ve istediği zaman açılan tartışmalar oluyor” ifadelerini kullandı.

Ağırdır, şöyle devam etti:

“Toplumun bireysel hayatına bakışı ile ülke hayatına bakışı arasında çok ciddi bir mesafe açılmış durumda. Daha da vahimi eskiden umutlu ve sorun çözücü insanlar giderek karamsarlığa teslim oluyor. Bütün bunlar, kendini yakan ya da çocuklarını yakıp intihar eden insanlar gibi psikolojik sorunlar da üretir. Bu umutsuzluk içinden her türlü lümpenleşme de çıkar. Bu mafya lideri durup dururken konuşuyor değil.”

HABERE YORUM KAT