Bayern Münih'te Tuchel ile yollar ayrılıyor

Bayern Münih'te Tuchel ile yollar ayrılıyor

Son döneme kötü sonuçlar alan FC Bayern, teknik direktörlük pozisyonunda yeni bir karar verdi. Almanya şampiyonu yaptığı açıklamada, Thomas Tuchel'in sezon sonunda kulüpten ayrılacağını duyurdu.

FC Bayern ve Thomas Tuchel yaz aylarında yollarını ayıracak. Kulübün bugün resmi olarak açıkladığı üzere, Münih kulübü son birkaç gündür yapılan yoğun görüşmelerin ardından sezon sonunda 50 yaşındaki teknik direktörle işbirliğini sona erdirmeye karar verdi. Tuchel'in sözleşmesi aslında 30 Haziran 2025'e kadar devam ediyordu.

Sportif anlamda krizin bu kararda etkili olduğu ifade edilirken, kulüp, sezon sonuna kadar yine de Tuchel ile devam etmek istediğini belirtti. Kararın karşılıklı mutabakatla alındığı aktarıldı.

Tuchel ise yaptığı açıklamada, ayrılacağı güne kadar elinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini vurguladı.

TEHLİKE VAR

Bayern Münih, 2012'den bu yana ilk kez bu yılı şampiyonsuz geçirme tehlikesiyle karşı karşıya... Son 3 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Münih'te taraftarlar da kızgın.

2014-2017 yılları arasında FC Bayern forması giyen Leverkusen teknik direktörü Xabi Alonso, Tuchel'in olası halefi olarak görülüyor. Son dönemde Zinédine Zidane ve Hans-Dieter Flick'in de Bayern teknik direktörlüğü için aday oldukları söyleniyordu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT