Bayern 3 sunucusundan canlı yayında ırkçılık skandalı

Bayern 3 sunucusundan canlı yayında ırkçılık skandalı

Bayern 3 radyosunun sunucusu Matthias Matuschik ırkçılıkla suçlanıyor.

Bayern 3'un radyo programcısı BTS grubuna hakaret edince Almanya'da yer yerinden oynadı.

 

Bayern 3 radyo istasyonunun sunucusu Matthias Matuschik, çarşamba günü  bazı açıklamalarda bulundu. 

Kendisinin de adıyla "Matuschke" isimli radyo programında, son derece başarılı Koreli pop grubu olan BTS'den bir şarkı çaldı. Matuschik, grubun müziğiyle ne yapacağını gerçekten bilmediğinden bahsetti ve sonrasında canlı yayında kelimelerin seçiminde yanıldı. Matuschik, grubu neredeyse sürekli olarak Covid-19 gibi "boktan" bir virüs olarak adlandırdı ve "umarım yakında buna karşı bir aşı olur" dedi.

Yaptığı bu ırkçı açıklamalardan sonra Matthias Matuschik kendini böyle savundu: "Güney Kore'ye karşı beni yabancı düşmanlığıyla suçlayamazsınız çünkü Güney Kore'den bir arabam var. Şimdiye kadar ki en harika arabaya sahibim. "

 

Görünüşe göre moderatör kendini öfkeye boğmuştu. "O zaman bu küçük işeyiciler, Coldplay'den" Fix You" adlı şarkıyı dinledikleri gerçeğiyle de övünüyorlar. "Bu küfürdür!" Bunu bir ateist olarak söylüyorum. Bu saygısızlıktır. Önümüzdeki 20 yıl boyunca Kuzey Kore'de tatil yapacaksınız. "

 

Bayern 3 radyosundan ırkçılık iddialarına karşılık bir açıklama geldi, radyo Matuschik'ten yana korumacı bir tutum izledi." 'Matuschke' programında sunucu Matthias Matuschik, çok başarılı Güney Koreli grup BTS hakkında kişisel görüşlerini ve onların fişsiz konserlerinin bir parçası olarak Coldplay şarkısı 'Fix You'nun cover'ını yayınladı ve birçoğunuz yaptığı açıklamaları eleştirdiniz. Fikrini net, açık ve makyajsız ifade etmek bu programın ve moderatörün karakteridir ” diyen kanal yönetimi ve açıklamasını şu sözlerle tamamlıyor; "Bu durumda, fikrini ironik, abartılı bir şekilde ve abartılı bir heyecanla sunmaya çalışırken, kelime seçimini aştı ve BTS hayranlarının duygularını incitti."

Radyo istasyonu, grubun kökeni ve kültürel geçmişi ile ilgili olmayan kişisel, zevk temelli bir görüş olduğunu vurguluyor. Açıklamada, "Matthias'ın geçmişteki eylemleri (mülteci yardımına katılımı ve aşırı sağcılığa karşı sürekli kampanyası gibi), yabancı düşmanlığının ve her türlü ırkçılığın ondan kesinlikle çok uzak olduğunu açıkça gösteriyor." dedi.

FOTOĞRAF youtube - pinterest

HABERE YORUM KAT