Bavyera'da rekor düzeyde kokain ele geçirildi

Bavyera'da rekor düzeyde kokain ele geçirildi

Bavyera'da rekor düzeyde kokain bulunmasının ardından, üç şüpheli gözaltında ancak arkalarındaki kişiler henüz yakalanmadı.

Aschaffenburg'da bir tondan fazla kokain bulunmasıyla ilgili olarak üç kişi tutuklandı. Münih Gümrük Soruşturma Bürosu,  22 ila 45 yaşları arasındaki zanlıların, yaklaşık 100 milyon Euro değerindeki malları almak istediklerinde 21 Haziran'da tutuklandıklarını duyurdu. Zanlılar Hollanda'da yaşayan iki zanlı olduğu bilgisi verildi.

Yetkililere göre bu, bugüne kadar Bavyera'da ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı. Münih Gümrük Soruşturma Bürosu'ndaki uyuşturucu kaçakçılığı başkanı Jürgen Thiel eylemin arkasındakilerin yakalanması için soruşturmanın halen devam ettiğini söyledi.

Kokain, Hessen, Friedberg'deki bir şirketin sipariş ettiği tıbbi ürünlerin bulunduğu bir konteynırdaydı. Yurtdışından yetkililer, Alman müfettişlere içinde çok miktarda kokain olabileceğine dair bir ipucu vermişti. Tıbbi cihazların alıcısının ilaçlar hakkında bilgisinin olmadığı düşünülüyor.

Dominik Cumhuriyeti'nden gelen teslimat, Hamburg üzerinden Aschaffenburg'a geldi. Burada, müfettişler kokaini 16 Haziran gecesi güvence altına aldı. 21 Haziran'da şüpheliler daha sonra tıbbi cihaz şirketinin otoparkında kokaini almaya çalıştıkları sırada yakalandı.

Artı49
Fotoğraf: Bernd Dittrich - Unsplash

HABERE YORUM KAT