Bavyera eyaleti, vatandaşları ormandaki tehlikeye karşı uyarıyor

Bavyera eyaleti, vatandaşları ormandaki tehlikeye karşı uyarıyor

Bavyera eyaleti, vatandaşları kurt popülasyonunda yaşanan ciddi artış dolayısıyla uyarıyor.

Bavyera'da kurt popülasyonundaki artışla ilgili endişe verici raporlar ortaya çıkıyor. Özellikle 9 Şubat'ta Aying'de bir kurtun üç koyunu öldürüp üçünü de ağır yaralaması, sadece 25 kilometre uzaklıkta olan Münih şehir merkezine kadar olan alanda insanların endişesini artırmış durumda. Eyaletteki çiftçi Michael R., çocuklarının güvenliği için endişeleniyor ve artık ormanda tek başına koşanların azaldığını belirtiyor. Ancak kurtların koruma altında olduğu Avrupa ve Alman yasaları çerçevesinde onları vurmanın yasak olduğunu ifade ediyor.

Bavyera Tarım Bakanı Michaela Kaniber, kurt popülasyonunda nüfus düzenlemesi yapılması gerektiğini vurguluyor ve kurtların kontrolsüz bir şekilde yayılmasının önlenmesi gerektiğini ifade ediyor. Ancak Federal Çevre Bakanı Steffi Lemke'nin AB düzeyinde bu konuda adım atması gerektiği belirtiliyor.

Bavyera'daki kurtların artışı, özellikle de Allgäu'da, son iki yılda önemli ölçüde arttı. Bu durum, Alp bölgesindeki biyoçeşitlilik için bir tehdit oluşturabilir ve dağ çiftçileri için ekonomik zorluklar doğurabilir. Koalisyon ortağı Hubert Aiwanger, kurtların popülasyonunu kontrol altına almak için atış kotası belirlenmesi gerektiğini savunuyor ve Almanya'da kurt sayısının artmasını önlemek için yılda en az 500 kurtun vurulması gerektiğini öne sürüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT