'Baskıyla Türkiye'den netice alınmaz'

'Baskıyla Türkiye'den netice alınmaz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rahip Brunson'un salıverilmesi üzerine yaptığı açıklamada, "ABD umarım anlamıştır, baskıyla Türkiye'den netice alınmaz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz mevkidaşı Jeremy Hunt ile görüşmek ve düşünce kuruluşu Chatham House'de yapacağı konuşma için gittiği İngiltere'de, ABD'li rahip Andrew Brunson hakkında "ABD umarım anlamıştır, baskıyla Türkiye'den netice alınmaz" dedi.

Brunson'un serbest bırakılmasıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Benim vatandaşım veya başkasının vatandaşı. Türkiye'den gidip de Almanya'da suça karışan vatandaşlarımız var. Bu olabilir. Bazen kaza oluyor, bazen suça karışmış insanlar oluyor. ABD umarım anlamıştır, baskıyla Türkiye'den netice alınmaz. Yargı kararına uyulmalıdır" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Ekim'e kadar sürecek ziyaretinde düşünce kuruluşu Chatham House'un "Değişen Dünya Düzeninde Avrupa" konulu yuvarlak masa toplantısında konuşma yapacak ve İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile ikili görüşmelerde bulunacak.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum