Başbakanlık binasının karşısında açlık grevi: Scholz'dan ne istiyorlar

Başbakanlık binasının karşısında açlık grevi: Scholz'dan ne istiyorlar

Berlin’de iki aktivistin "açlık grevi" sürüyor. Biri 34, diğeri 16 gündür açlık grevinde olan iki aktivist, Başbakanlık binasının karşısındaki yeşil alanda çadır kampı kurdu. Eylemciler Olaf Scholz'a sesleniyor ve iklim politikasına vurgu yapıyor.

Almanya'nın başkenti Berlin’de, Başbakan Olaf Scholz liderliğindeki hükümetin iklim politikasını değiştirmesini isteyen Wolfgang Metzeler-Kick ve Richard Cluse açlık grevi yapıyor.

Başbakanlık binasının karşısındaki yeşil alanda çadır kampı kuran ve bir süredir eylemlerini sürdüren aktivistler, Scholz talepleri yerine getirene kadar aç kalmaya devam edeceklerini açıkladı.

"DÜRÜST OLANA KADAR AÇ KALACAĞIZ"

Kampta, açlık grevinde bulunan Metzeler-Kick ve Cluse’e destek olan aktivistler de kalıyor.
Alanda kurulan 4 büyük çadırın üzerinde “Şansölye dile getirin: İklim krizine doğru gidiyoruz”, “İklim başbakanı nerede?”, “Dürüst olana kadar aç kalacağız” ve “İklim adaleti için açlık grevi” yazan pankartlar yer alıyor.

34 günden beri açlık grevinde olan 49 yaşındaki Metzeler-Kick, yaptığı açıklamada, Başbakan Scholz’un iklim değişikliğine ilişkin bir açıklama yapmasını talep ettiklerini ifade etti.

Metzeler-Kick, açıklamasında, "insan uygarlığının devam etmesinin iklim felaketi nedeniyle çok ciddi tehlike altında bulunduğu, havadaki karbondioksit oranının çok yüksek olduğu ve Hükümetlararası İklim Değişikliği Paneli’nin insanlığa en iyi şekilde nasıl hayatta kalabileceği konusunda yol göstermesi" konularının yer alması gerektiğini belirtti.

16 günden bu yana açlık grevinde bulunan 56 yaşındaki Richard Cluse de, iklim felaketiyle ilgili acilen bir şeyler yapılması gerektiğini vurguladı.

Cluse, talepler yerine getirilene kadar açlık grevinde olacaklarını kaydetti.

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT