Başbakan Scholz: Sızan askeri kayıtlar Almanya'ya olan güveni sarsmadı

Başbakan Scholz: Sızan askeri kayıtlar Almanya'ya olan güveni sarsmadı

Almanya Başbakanı Scholz, Alman subayların sızan konuşmasının Almanya'nın müttefikleri ile olan ilişkilerine zarar vermediğini ifade etti...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Scholz, federal eyalet başkanlarıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, Almanya ile müttefikleri arasındaki güven ilişkilerinin çok iyi olduğuna ve Alman subaylarının dinlenmesi skandalının bu ilişkilere zarar vermediğini söyledi.

Alman subaylarının Taurus füzeleriyle ilgili konuşmalarının dinlenmesinin diğer ülkelerle ilişkilere verip vermediği sorusuna Scholz, "Almanya ile müttefikleri ve dostları arasındaki güvenin o kadar güçlü olduğundan eminim ki, yaşananlar bu güveni etkilemeyecektir" dedi.

Daha önce Alman medyası, hassas bilgilerin sızdırılması nedeniyle Almanya'nın müttefiklerinin güvenini kaybettiği yönünde bir görüş yayımlamıştı.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, Bundeswehr subayları arasında Kırım köprüsüne saldırı olasılığı hakkında yapılan bir konuşmanın yayımlanmasının ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından açıklanan teftişin sonuçlarını öğrenmeyi umduklarını dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT