Barışın sesini merak edenler için: 8’inci Barış Konseri, 13 Eylül’de Ulm kentinde

Barışın sesini merak edenler için: 8’inci Barış Konseri, 13 Eylül’de Ulm kentinde

Bu yıl Barış Konseri Friedrichsau gölündeki adada gerçekleşecek. Uçan Gitarist lakabıyla ünlenen Ayhan Coşkun’un girişimleriyle 8’incisi gerçekleşecek konser 13 Eylül’de “Barışın sesi nasıldır?” adı altında düzenleniyor.

Almanya’nın Ulm kentinde her yıl ünlü müzisyen Ayhan Coşkun’un girişimleriyle düzenlenen Barış Konseri, 2020’de korona gölgesinde bu kez adada gerçekleşecek. Konsere ilişkin açıklamalarda bulunan Ayhan Coşkun, şu açıklamalarda bulundu: 

“Bu yıl birçok alanda zorlu testlere tabi tutuluyoruz. Sosyal gerilim ne yazık ki aile içinde, arkadaşlarla ilişkilerde veya iş arkadaşlarında da  hissediliyor. İşte bugünlerde barış içinde ve uyumlu bir şekilde bir arada yaşamanın gerçekte ne kadar önemli olduğunu ve bunu nasıl  güçlendirebileceğimizi hatırlamalıyız. Herkes kendi içinde endişe ve korkular taşıyor. Ancak hepimizin büyük bir ortak hedefi var. 

7-ufk-gast-bei-freefm.jpg

O da barış içinde yaşamak. Anlayış, saygı ve dayanışmayla bu zorlukların üstesinden gelebiliriz. Tüm bu mücadeleye ise müziğin eşlik etmesi hepimize iyi gelir. Ulm’da bir gelenek haline gelen Barış Konserlerinde kökleri Alman, İtalyan, Avusturyalı, Fransız, Bulgar, Türk, Macar, Arnavut, Polonyalı, Amerikalı ve Meksikalı müzisyenler de dünya müzikleriyle eşlik ediyorlar.”

Saat 12’de başlayacak olan ücretsiz konserde şu sanatçılar sahne alacak:

Walter Spira, Anica Wondra, Simone Harmatzy-Simon, Tonda Kubitschek, Dante Thompson, Philipp Zey, Silvia Liberto, Hannes Hiller, Gerda Rieder, Frank Kubitschek, Sebastian Jooß, Johannes Honnef, Ayhan Coşkun, Martin Hefele, Adnan Jashari, Spoondoctor Richie, Nikolai Van Bübl, Georg Preisler, Jaryn Pepe, Günter Buhles, Markus Wirth, Andreas Hagmann, Vincent Vialard, Georg Preisler, Jürgen Böckeler. 

Korona önlemleri dikkate alınarak gerçekleşecek olan ve saat 18’de de sona erecek olan konserin düzenlenmesine Ulm Belediyesi, Uluslararası Şehir Koordinasyon Ofisi ve ZEBRA derneği destek veriyor. 

+49 – ULM

HABERE YORUM KAT