Ban Ki-mun'a 'Büyük Şövalye Nişanı'

Ban Ki-mun'a 'Büyük Şövalye Nişanı'

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hollanda'nın en yüksek nişanı olan "Hollanda Aslanı Büyük Şövalye Nişanı"na layık görüldü.

LAHEY - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hollanda'nın en yüksek nişanı olan "Hollanda Aslanı Büyük Şövalye Nişanı"na layık görüldü.

Lahey'de temaslarda bulunan Ban'a nişanı, Hollanda Hükümeti adına Dışişleri Bakanı Bert Koenders takdim etti.

Başbakanlık resmi konutu Het Catshuis'te düzenlenen törende konuşan Koenders, görev süresi boyunca barış, güvenlik, adalet ve dünyanın gelişmesi için yoğun çaba sarf eden Ban Ki-mun'un, doğal afetlere, ayrımcılığa, haksızlığa ve çatışmalara maruz kalanların sesi olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban, daha sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) yapımı tamamlanan Lahey'deki yeni binasının açılış törenine katıldı.

Hollanda Kralı Willem Alexander'ın da katıldığı programda konuşan Ban Ki-mun, tüm ülkeleri UCM'ye üye olmaya ve iş birliği yapmaya davet ederek, mahkemenin başarısının gelecek nesillere bırakılacak en güzel miras olacağını savundu.

Uluslararası barış ve güvenliğin sağlanabilmesi için insan hakları ihlallerinin önlenmesi gerektiğini belirten Ban, buna uymayanların yargıya teslim edilmesini istedi.

Hollanda'daki temasları kapsamında Kral Willem Alexander ve Başbakan Mark Rutte ile de görüşecek olan Ban Ki-mun, yarın da BM'ye bağlı Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın kuruluş yıldönümü törenine katılacak.

HABERE YORUM KAT