Bakan Heil 'asgari ücrette önemli bir artış bekleniyor' dedi, tarih verdi...

Bakan Heil 'asgari ücrette önemli bir artış bekleniyor' dedi, tarih verdi...

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, asgari ücret zammıyla ilgili açıklamada bulundu.

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, önümüzdeki yıl için asgari ücrette önemli bir artış bekliyor. SPD'li siyasetçi Bild am Sonntag'a "Çalışmaya değer olmalı. Bu nedenle önümüzdeki Ocak'ta bir asgari ücret artışı daha olacak" dedi . Yüksek enflasyona ve son dönemde fiyat artışlarına değinen Heil, "önemli bir artış" beklediğini söyledi. Yaz aylarında asgari ücret komisyonu ona bir teklifte bulunacak.

Daimi bağımsız Asgari Ücret Komisyonu, her iki yılda bir asgari ücretin ayarlanması için hükümete bir teklif sunuyor. Bir sonraki teklifin yaz aylarında verilmesi bekleniyor. En son, 1 Ekim'de asgari ücret saat başına 10,45 Euro'dan 12 Euro'ya yükseltildi . Ancak, bu tek seferlik adımı atmaya karar veren Komisyon değil, federal hükümetti. Almanya sosyal derneği son zamanlarda saatte 14 Euro'dan fazla bir artış talep etmişti .
1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran'a kadar yapılacak.

Çalışma Bakanı Heil ayrıca yaza kadar federal sözleşmelerin yalnızca toplu sözleşmelere uyan şirketlere verilebileceği bir yasa çıkarmak istiyor. "Devlet olarak vergi parasını harcarsak, halkına düzgün ödeme yapmayan girişimciler artık bundan yararlanmamalı." dedi. SPD, Yeşiller ve FDP, toplu pazarlığı güçlendirmek için koalisyon anlaşmasında bunu zaten kabul etmişti. Heil, Haziran ayına kadar ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in (Yeşiller) federal hükümette toplu iş sözleşmelerine bağlı kalmayı şart koşan bir yasa taslağı sunacağını söyledi. Federal Meclis'te her şey yolunda giderse yasanın 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Paket taşıyıcıları için daha iyi çalışma koşulları
Çalışma Bakanı da kargo kuryelerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Kargo firma çalşanlarının tek başına artık 20 kilogramdan fazla paket taşımaması gerektiğini söyledi. Çalışma Bakanı, "20 kilogramdan daha ağır olan kolilerin gelecekte iki kişi tarafından teslim edilmesi gerekiyor" dedi.

Ayrıca Heil, gelecekte on kilogramın üzerindeki paketler için etiketleme zorunluluğu getirileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT