Bahar Festivali’nde Türkiye damgası

Bahar Festivali’nde Türkiye damgası

Liverpool Yiyecek& İçecek, Yaşam Sitili Bahar Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı.

LİVERPOOL - Liverpool Yiyecek& İçecek, Yaşam Sitili Bahar Festivali’nde Türkiye şov yaptı. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi destinasyon ortağı olarak katıldığı İngiltere’nin Liverpool şehrinde düzenlenen Liverpool Yiyecek& İçecek, Yaşam Sitili Bahar Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı.

Sefton Park’ta gerçekleştirilen festivalde halka dev bir şölen sunmak için en yetenekli yerel ve uluslararası şefleri bir araya getiren Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sefton Park’ı adeta Türk yiyecek ve içecek cennetine dönüştürdü.

Bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen festival kapsamında, Birleşik Krallığın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlamak için, restoranlar, kafeler, yiyecek standları ve interaktif çocuk oyun alanı hazırlandı. Bu yıl 23 ve 24 Nisan tarihleri arasında yapılan festivale Türk mutfağının en lezzetli ve dünyaca bilinen yemeklerini sergileniyor.

 

Cam sanatı örnekleri sergilendi 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Cam Sanatçısı Nasuf Cömert, festival ziyaretçilerine Osmanlı cam sanatının en değerli örneklerinden olan çesm-i bülbülün nasıl icra edildiğini gösterdi. Cam sanatının icrası ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

 

Ebru sanatı tanıtıldı

Festivalde Türk sanatı olan ebrunun da nasıl icra edildiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Füsun Önomay tarafından ziyaretçilere uygulamalı olarak gösterildi. 

Çocuk ve yetişkinler ebru sanatının yapımına yoğun bir ilgi gösterdiler ve ebru sanatını icra etmeye çalıştılar. 

Kitreyle yoğunlaştırılmış su üstünde, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kağıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatı olan ebru, asırlardan beri Türk Kültürünün bir parçası olmakla birlikte hala geniş bir coğrafyada icra edilmekte.

 

Türkiye'de tatil fırsatları

Öte yandan, Londra Türk Turizm Ofisi tarafından, 4 kişilik bir aileye her şey dahil konseptinde Antalya’da bir haftalık tatil kazanma imkanı da sunuldu.

 

Can: Türk mutfağının farklı tatlarını İngilizler ile tanıştırıyoruz

Londra Kültür ve Tanıtma Ateşesi Ali Selçuk Can, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl 9’uncusu düzenlenen festivalin destinasyon ana ortağı olduğunu söyledi. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’ndan 7 aşçımız geldi. Ayrıca bakanlığımızın ebru ve cam sanatçıları da burada. Geleneksel el sanatlarımızı ve Türk mutfağından farklı tatları İngilizlere tanıştırıyoruz’’ dedi.

Türkiye standına çok büyük bir ilgi olduğunu ve Türk mutfağının Liverpool’da çok büyük beğeni kazandığını ifade eden Can, ayrıca Türk mutfağının tarihine kısaca değinerek, Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerindeki zenginliği, uzun bir tarihsel süreç boyunca birbirinden farklı birçok kültürle yaşanan etkileşim ve sentezin, Selçuklu ve Osmanlı saraylarında gelişen yeni tatların, Türk mutfak kültürünün yeni yapısını kazanmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

 

Manav: 30 bin kişinin katılması bekleniyor  

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, festivale ilk kez katıldıklarını belirterek, ‘Londra Kültür ve Tanıtma Ateşesi Selçuk Can bizleri destekledi ve davet etti. En iyi tatlı, pasta ve sıcak yemek yapan şeflerimizi aldık ve iki gündür buradayız. Yarın da burada olacağız. Bugün çocuklu aileler de dahil yaklaşık 10 bin kişini festivale katıldığı sanılıyor. Yarın pazar olduğu için 20 ila 30 bin kişinin ziyaret edeceği belirtiliyor’’ dedi.

 

Cömert: Hayatımda bu kadar kalabalık brirfestival görmedim 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Cam Sanatçısı Nasuf Cömert de, ‘‘Festivale bakanlık adına katılıyoruz. Festival de o kadar çok kalabalık var ki, 79 ülke gezdim ve ben hayatımda böyle bir festival ve kalabalık görmedim” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Füsun Önomay ise, ‘’Festivale katılmak çok sevindirici. Ebru sanatına en çok çocuklar ilgi gösteriyor. Bu da yaptığımız işlerin doğru yere gittiğini gösteriyor’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT