Baerbock'tan Barzani'ye 'Kürdistan' mektubu!

Baerbock'tan Barzani'ye 'Kürdistan' mektubu!

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’ye bir mektup gönderen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kürdistan bölgesini desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani’ye bir mektup göndererek IKBY'yi desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Erbil'den yapılan açıklamada, Annalena Baerbock’un 7-10 Mart tarihlerinde IKBY'ye gerçekleştirdiği ziyaretteki misafirperverliği ve dostluğu için Mesrur Barzani’ye teşekkür ettiği ve Kürdistan bölgesini desteklemeye devam edeceklerini ifade ettiği belirtildi.

Rûdaw'ın aktardığına göre Baerbock, mektubunda şu ifadelere yer verdi: “İnsan haklarının, özellikle de kadın ve gazetecilerin haklarının korunmasının hükümetiniz için özel bir önem taşıdığını sizden duymaktan memnuniyet duydum. İklim krizinin etkilerini aktif bir şekilde ele alma konusundaki istekliliğinizi de memnuniyetle karşılıyorum. Bütün bunlar, insanların kendi ülkelerinde geleceği görebilmeleri için bir ön koşuldur.”

Baerbock, Erbil-Bağdat ilişkilerinin yeni ve güvenilir bir temelde inşa edilmesini beklediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT