Baerbock'la Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı arasında 'Sudan' görüşmesi...

Baerbock'la Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı arasında 'Sudan' görüşmesi...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile Alman mevkidaşı Annalena Baerbock, telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Sudan'da yaşanan "hızlı gelişen" olayları ele aldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, Baerbock, Suudi mevkidaşı bin Ferhan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Sudan'da hızla gelişen olaylar ve mahsur kalan yabancıların durumu değerlendirildi. İki taraf, askeri tırmanışın durdurulması, Sudan'daki siviller için gerekli korumanın sağlanması ve Sudan topraklarından ayrılmak isteyenler için güvenli insani koridorların sağlanmasının önemini vurguladı.

Baerbock ve bin Ferhan ayrıca Suudi Arabistan ve Almanya'nın bölgede ve dünyada barışı tesis etme çabalarını güçlendirmek, bölgesel ve uluslararası arenadaki meseleleri ve gelişmeleri ele aldılar.

Sudan'da ordu ile HDK arasında çatışma

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter güç HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Sağlık Bakanlığı, ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda düne kadar 512 kişinin öldüğünü, 4 bin 193 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Sudan'da ordu ile HDK arasında 25 Nisan'da başlayan 72 saatlik ateşkese rağmen yer yer çatışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT