Baerbock: Putin'in vaatlerine bir daha asla güvenemeyiz

Baerbock: Putin'in vaatlerine bir daha asla güvenemeyiz

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya’nın derhal Ukrayna topraklarından askerini çekmesini isterken, “Amacımız Ukraynalılar için kendimiz ve çocuklarımız için barıştır” dedi.

Annalena Baerbock, artık Putin’e güvenilmeyeceğini söyleyerek, “Artık mesele bu savaşın olmamasından daha fazlasıdır, konu özgürce yaşamanın güvenliğiyle ilgilidir. Ancak Avrupa’da bildiğimiz barış düzeni Putin tarafından geri dönülemez bir şekilde parçalandı. Ne kadar istesek de 24 Şubat’tan önceye dönüş yok. Bir daha asla Putin’in vaatlerine güvenemeyiz” dedi.

KİMSE UKRAYNALILARA BİR ŞEY DİKTE EDEMEZ

Baerbock, bu nedenle Ukrayna’ya, saldırıya karşı direnmesi için yardım edilmesi gerektiğini kaydetti. Baerbock “Eğer Avrupa’da herkes, savaşın sonunda kazananın olmadığını ve sadece herkesin kaybettiğini görürse o zaman yeniden gerçek bir barış olur” dedi. Yeşillerli politikacı ateşkesin ilk adım olacağını ifade ederken, “Yaptırımlar ancak Rusya birliklerini geri çekerse kaldırılacak. Rusya’nın dikte ettiği şartlarda bir barış, ne Ukrayna’ya ne de Avrupa’da bize güvenlik getirmez. En kötü ihtimalle, sınırlarımıza daha da yakın bir sonraki savaşa davetiye çıkartır” diye konuştu. Baerbock, kimsenin Ukraynalılara bir şey dikte edemeyeceğini de vurguladı.

Fotoğraf: Dirk VorderstraßeFlickr

HABERE YORUM KAT