Baerbock: "Mazeret için vaktimiz yok"

Baerbock: "Mazeret için vaktimiz yok"

Savunma Bakanı Lambrecht geçtiğimiz günlerde Ukrayna'ya silah teslimatıyla ilgili teslimat sorunlarına değindi. Dışişleri Bakanı Baerbock konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'dan gelen "korkunç fotoğraflar" karşısında, Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ülkeye mümkün olan en hızlı şekilde silah teslimatı olması için bastırıyor: "Şimdi bahane zamanı değil, şimdi yaratıcılık ve pragmatizm zamanı," ifadelerini kullanan Baerbock AB dışişleri bakanlarının Lüksemburg'daki toplantısının oturum aralarında  "Ukrayna'nın ağır silahlara da ihtiyacı var" dedi. Teknik ifadeyle ağır silahların, örneğin muharebe tankları, topçu silahları, savaş gemileri ve savaş uçakları anlamına geldiği anlaşılmaktadır.

Savunma Bakanı Christine Lambrecht geçtiğimiz günlerde Bundeswehr'in teslimat sorunlarına değindi. Bir röportajda, Almanya'nın kendini savunma yeteneğini tehlikeye atmadan Ukrayna'ya doğrudan Bundeswehr stoklarından silah ve malzeme tedarik etmenin pek mümkün olmadığını söyledi.

AB dışişleri bakanları toplantısının hemen ardından Baerbock, AB'nin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımın toplam 1,5 milyar euroya çıkarılmasını onayladığının da sinyalini verdi. AB dış politika sorumlusu Josep Borrell, Cuma günü AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Kiev'e yaptığı ortak ziyaret vesilesiyle bunu önermişti.

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT