Baden-Württemberg’de salgın alarmı: Pandemide ikinci aşamaya geçildi

Baden-Württemberg’de salgın alarmı: Pandemide ikinci aşamaya geçildi

Baden-Württemberg eyaletinde salgınla mücadelede ikinci aşamaya geçiliyor. Hızla artan vaka sayılarının ardından eyalet ne pahasına olursa olsun tam bir tecriti önlemek için üç aşamalı bir müdahale planlıyor.

Baden-Württemberg, artan korona enfeksiyonları nedeniyle salgınla mücadelede ikinci aşamayı ilk kez yürürlüğe koyuyor. Sosyal Hizmetler Bakanı Manne Lucha’nın kabine görüşmelerinde ilan ettiği gibi ikinci aşama korona önlemlerinin daha sıkı denetlenmesini,  halka seslenişi ve korona acil servislerinin ve test merkezlerinin ihtiyaca göre arttırılması anlamına geliyor. 

Stuttgarter Zeitung gazetesinde yer alan habere göre Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Birlik’90 / Yeşiller partilerinden oluşan eyaletin koalisyon hükümeti, her koşulda ikinci  dalgayı ve eyalet çapında karantinayı önlemek için eylül ayında üç aşamalı bir alarm sistemi sundu. Sistem “yedi günlük dönemi” esas alıyor. Buna göre bir hafta içinde 100 bin kişi başına düşen yeni vaka sayısını gösteriyor.

Pandemide alarm düzeyi iki, eğer yedi günde 100 bin kişi başına 10 vaka sınırı aşılırsa ve enfeksiyon yaygın olarak ve  haftalık vaka sayısı iki hafta içinde ikiye katlanırsa devreye giriyor. Eyalet çapında bu endişe verici şekilde aşıldı. Eyalet çapında pazartesi günü 16.4’e ulaşan rakam, eyaletin korona başkenti haline gelen Esslingen bölgesinde ise 40.4’e ulaştı.

Öte yandan mutlak vaka sayısı, test sayısı veya bulaştırma kat sayısı da (R değeri)  değerlendirmede rol oynuyor. 

+49 – STUTTGART

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT