Aylar sonra farkedildi! Rusya SPD'nin maillerini okuyor

Aylar sonra farkedildi! Rusya SPD'nin maillerini okuyor

Rus bilgisayar korsanları, SPD posta kutularına saldırmak için yazılım şirketindeki güvenlik açığından yararland ve ne kadar gizli verinin sızdırıldığı henüz belli değil.

SPD parti yöneticisinin e-posta hesapları siber saldırının hedefi haline geldi. SPD bilgilerine göre bu, yazılım şirketi Microsoft'ta saldırı sırasında henüz bilinmeyen bir güvenlik açığı sayesinde yaşandı.

Bir SPD sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bireysel e-posta gelen kutularından veri akışı olduğu göz ardı edilemez." dedi

SPD e-posta hesaplarına yönelik saldırı Nisan ayında ortaya çıktı

SPD'den bir sözcüye göre, kişisel e-posta hesapları bu yılın Ocak ayında bir veri sızıntısından etkilenmiş olabileceği söylendi. Microsoft, Rusların e-posta yazılımındaki mevcut bir güvenlik açığından yararlandığını doğruladı. Nisan ayında SPD'ye yönelik hacker saldırısının duyulmasının hemen ardından parti, Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) ve Federal Anayasayı Koruma Ofisi ile birlikte bir soruşturma başlattı.

Bu noktada, güvenlik açığı zaten kapatılmıştı ve potansiyel olarak etkilenenler bilgilendirilmişti. Bununla birlikte, Almanya'nın yayın ağının dün gece bildirdiğine göre , veri gizliliği ihlalinin göz ardı edilemez olduğu söylendi.

Genel Sekreter Kevin Kühnert: "Putin'in saldırılarına her düzeyde karşı koymak"

SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert saldırıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve Rusya'nın müdahalesine dair güvenilir kanıtlar olduğunu vurguladı. Olay, SPD'nin Putin'in yasadışı eylemlerine ve saldırganlığına karşı her düzeyde kararlı adımlar atmaya olan inancını doğruluyor.

SPD'ye yönelik hacker saldırısı, siber güvenliğin ve hassas verilerin korunmasının önemini vurguluyor. Vaka, Almanya'daki siyasi kurumların ve partilerin siber tehditlere karşı bağışık olmadığını bir kez daha gösteriyor.

Kurumların ve kişilerin bu tür saldırıları önlemek ve verilerinin gizliliğini sağlamak için yeterli güvenlik önlemlerini almaları hayati önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT