Avrupa’nın patronu Merkel, Joe Biden sevincini yineledi: “ABD en önemli müttefikimiz”

Avrupa’nın patronu Merkel, Joe Biden sevincini yineledi: “ABD en önemli müttefikimiz”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD seçimlerinde başarıyla çıkan Joe Biden ve Kamala Harris’i bir kez daha tebrik ederek, yeni ekibe Berlin’den yoğun destek verileceğini ilan etti.

Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD seçimlerinin ardından haftanın ilk gününde düzenlediği basın toplantısında, Joe Biden’i tekrar tebrik etti. Biden’ın iç siyasette onlarca yıllık deneyime sahip olduğunu vurgulayan Merkel, “ABD ile sadece korona ile mücadelede değil, iklim ve ekonomi açısından da birlikte çalışmanız gerekiyor” dedi. 

Almanya ve Avrupa’nın bu ortaklıkta daha fazla sorumluluk alması gerekeceğini, “ABD’nin haklı olarak Almanya’nın savunma maliyetlerine daha fazla katkıda bulunmasını” beklediğini kaydeden Merkel. “ABD seçmeni, Joe Biden ve Kamala Harris’e büyük sorumluluk verdi. Sizinle çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi. Başbakan Angela Merkel, “ABD, bizim en önemli müttefikimizdir ve öyle kalacak” ifadesini kullandı. 

Angela Merkel, ABD'nin önemiyle ilgili açıklamalarda da bulundu. “Biz Almanlar, ABD’nin dünyadaki özgürlük ve demokrasi için ne kadar önemli bir rolü olduğunu doğrudan yaşadık ve deneyimledik” diyen Merkel, Almanya-ABD dostluğunun ve Atlantik’in iki yakasının ortaklığının Almanya, Avrupa ve tüm dünya için büyük bir anlamı bulunduğunun altını çizdi. 

Joe Biden’a yönelik tebriklerini yineleyen Merkel, “Kendisi Almanya ve Avrupa’yı iyi bilir. Onunla yaptığımız iyi görüşmeleri ve söyleşileri güzel hatırlıyorum” dedi. Almanya Başbakanı, Biden'ın yardımcısı olarak seçilen Kamala Harris’in de bir göçmen kızı olarak birçok insana ilham verdiğini ve ABD’nin olanakları için de bir örnek olduğunu belirtti. Angela Merkel, Harris’le tanışmaktan mutlu olacağını söyledi. 

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT