Avrupa’nın en büyüğü olacak

Avrupa’nın en büyüğü olacak

Fransa’nın Strazburg kentinde inşa edilen Strazburg Eyüp Sultan Camisi, tamamlandıktan sonra Avrupa’nın en büyüğü olacak.

KÖLN - Almanya’nın Köln kentinde Genel Merkezi bulunan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) tarafından hayata geçirilen projeyle ilgili IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, genel merkezde gazetecilere açıklamada bulundu.

Bu yıl ekim ayında temeli atılan cami ve külliye inşaatının 3.5 yılda tamamlanacağını belirten Ergün, şunları söyledi:

20181222_2_34070115_40114422_web.jpg

“Camimiz, Balkanlar dahil Avrupa’nın en büyük camisi olacak"

“Camimiz, Balkanlar dahil Avrupa’nın en büyük camisi olacak. Tamamen Osmanlı mimarisiyle yapılan bir cami. Sadece içinde 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek, müştemilatıyla birlikte aynı anda 5 bin kişi namaz kılabilecek. Caminin özellikle dış aksamlarıyla birlikte Alsas ve Safranbolu evleri şeklinde kültür evleri olacak. Çarşısından restoranına, kadınlara, gençlere ve yaşı kemale ermiş olanlar için ayrı lokalleri, İslam tanıtım merkezleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve İslam Enstitüsü şeklinde yapılar olacak.”

“Anadolu kültürümüzün çeşitli el sanatlarının görüldüğü yerler olacak. İslamın anlatılması ve tanıtılmasıyla ilgili ayrımcılıkla mücadele için bir kısım ön yargıların bertaraf edilmesi için çalışma merkezleri olacak. Kültür evleriyle birlikte geniş bir alana yayılacak külliye 14 bin 500 metrekare alana sahip olacak. Avrupa Parlamentosuna birkaç kilometre mesafede olan bir yer. Bittiğinde de başta Strazburg şehrimiz olmak üzere Avrupa’da da ziyaret edilen bir alan olacak. Bu şekliyle de aynı zamanda başta Müslümanlar olmak üzere, bu toplumdaki insanlara da İslamla ilgili bilgilerin aktarılacağı bir merkez olacak.”

“Bu projenin hayata geçirilebilmesi için izin alınması konusunda da çok ciddi çalışmalar yapıldı. Gerek şehrin yöneticileri gerekse diğer dini cemaatlerin temsilcilerine göstermiş oldukları hoşgörü için teşekkür ediyoruz. Strazburg halkı da bu hoşgörüyü gösterdiler. Şehre değer katacak olan bu eserin 2019 yılı içinde kaba inşaatının bitirilip ince işçiliği ile külliyenin dış çalışmaları yapılmaya başlanacak.”

HABERE YORUM KAT