Avrupa 9 Haziran seçimlerine hazırlanıyor: Türk toplumundan çağrı: Oy verin!

Avrupa 9 Haziran seçimlerine hazırlanıyor: Türk toplumundan çağrı: Oy verin!

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu "oy ver" çağrısı yaparken, "Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı ve ırkçı partilerin az sayıda milletvekili çıkarmaları demokrasinin geleceği açısından çok önemlidir" dedi.

9 Haziran'da yapılacak Avrupa Birliği Parlamento seçimleri Almanya'da konuşulmaya devam ediliyor.

Seçimlere az bir zaman kala, Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu da bir açıklama yaparak, "oy vermeye gidelim" çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı ve ırkçı partilerin az sayıda milletvekili çıkarmaları demokrasinin geleceği açısından çok önemlidir" denildi.

"BİZ KARAR VERECEĞİZ"

Açıklama şu şekilde:

"Sevgili Berlinliler,

9 Haziran 2024 tarihinde Avrupa Birliği Parlamentosu seçimleri yapılıyor.

Önümüzdeki beş sene içerisinde Avrupa Birliği’ni kimin yöneteceğine biz seçmenler karar vereceğiz. Seçimlere 16 yaşından itibaren katılabilirsiniz.

Seçimden önce nerede oy kullanacağınızı bildiren bir yazı gönderilecektir (Wahlbenachrichtigung). Seçim günü müsait değilseniz mektupla oy kullanma hakkınız mevcut (Briefwahl). Bununla ilgili belge de seçim bildirimi ile birlikte adresinize gelecektir.

Önümüzdeki Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı ve ırkçı partilerin az sayıda milletvekili çıkarmaları demokrasinin geleceği açısından çok önemlidir. Ne kadar çok seçmen oy kullanırsa, aşırı sağcı ve ırkçı partiler o denli az milletvekili çıkarırlar.

Bu nedenle diğer partilerden memnun olmasanız bile seçime katılıp geçerli bir oy pusulasını sandığa atmanız önemli.

9 Haziran 2024 günü oy vermeye gidelim!"

HABERE YORUM KAT