Atilla Hildmann'ı oradan da attılar

Atilla Hildmann'ı oradan da attılar

Telegram platformunun operatörleri, çeşitli medya yapımcılarının oy birliği ile, aşırı sağcı korona inkarcısı olan Atilla Hildmann’ın kanallarını engelledi.

Salı gününden itibaren Almanya'daki kullanıcılar Hildmann'ın Telegram’daki kanallarına erişemiyor. Bu kanallara erişmeye çalışan herkes, "yerel yasaların ihlali" nedeniyle kanalın kullanılamadığına dair bir yazı görüyor. Anti-Semitik ve komplo teorilerinin simgesi olan Hildmann, birkaç kez hüküm giydi. Hildmann, Şubat 2021'den beri tutuklama emriyle aranıyor ve şu an Türkiye'de.

Ancak, silme işlemi görünüşe göre yalnızca Alman kullanıcıları etkiliyor. Avusturyalı gazeteci Ingrid Brodnig Twitter'da "Avusturya hesapları Hildmann'ın kanallarına hâlâ erişebiliyor" dedi. 

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Federal Hükümet, sohbet gruplarındaki nefret söylemlerine karşı harekete geçmesi için Messenger servisi üzerindeki baskıyı artırmıştı. Telegram, korona önlemlerine karşı protestoları koordine etmenin ana aracı olarak kabul ediliyor. Güvenlik yetkilileri, uzun süredir nefret söylemi ve yasa dışı içeriğin silinmesi taleplerine uymayan platformun arkasındaki kişilerle iletişime geçmeye çalışıyordu.

Birkaç gün önce Federal İçişleri Bakanlığı Telegram'ın üst yönetimiyle doğrudan temas kurabildi. Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, Telegram'a karşı şu anda iki idari para cezası uygulanacağını söyledi. 

Tuğba Ünal

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT