ATGB İrlanda Temsilcisi Çağdaş Gökbel’in kitabı: “Kapitalist İdeolojinin Medyadaki Altın Çağı”

ATGB İrlanda Temsilcisi Çağdaş Gökbel’in kitabı: “Kapitalist İdeolojinin Medyadaki Altın Çağı”

Gazeteci Çağdaş Gökbel’in ilk bilimsel çalışması olan “Kapitalist İdeolojinin Medyadaki Altın Çağı” kitap olarak yayımlandı.

Çalışmalarını İrlanda’da sürdüren soL Haber Portalı yazarlarından Çağdaş Gökbel’in ilk bilimsel çalışması “Kapitalist İdeolojinin Medyadaki Altın Çağı – Westworld (Batı Dünyası) Dizisinin İdeolojik İçeriği ve Yansımaları” adıyla yayınlandı. Kitap önümüzdeki günlerde dağıtımcılara ulaşacak.

kitap.jpeg

Kitap hakkında yayınlanan tanıtım açıklamasında şu ifadeler dikkat çekti: 

“Bu kitap yalnızca kültür endüstrisinin başarılı bir ürünü olan Westworld (Batı Dünyası) dizisinin ideolojik içerik analizini içermiyor.

'İdeoloji nedir?' 

'Kavramın Türkçeleştirilmesinde ne gibi uğraklardan geçilmiştir?' 

'İdeoloji hangi tarihsel süreçlerden geçerek günümüzdeki anlamına kavuşmuştur?'

Okuyucu tüm bu soruların yanıtlarını eleştirinin keskin ve heyecanlı dilinin atmosferinde bulacak.  

İdeoloji, sosyal bilimler alanındaki en tekinsiz konulardan biri. Bu çalışma, özellikle ideoloji üzerine hazırlanan Türkçe kaynakların tekinsizliğinde kendini daha tarafsız ve objektif bir konumda bulma arayışının zorlu bir çabasıdır. Kitabın ideoloji kavramının anlaşılması ve tartışılmasında okuyucuya iyi bir pusula olabilmesini umuyoruz. Bu yolculukta sizlere Anthony Hopkins ve Ed Harris gibi ünlü oyuncular eşlik edecek.”

Çalışmalarını İrlanda’da sürdüren Çağdaş Gökbel Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) İrlanda Temsilciğini de sürdürüyor.

+49 – DUBLİN

HABERE YORUM KAT
1 Yorum