Atatürk filmi 3 Kasım'da Avrupa'da vizyona girecek

Atatürk filmi 3 Kasım'da Avrupa'da vizyona girecek

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk yıllarından Milli Mücadele'ye giden hikayesini anlatan "Atatürk" filminin tanıtımı yapıldı.

Kanyon AVM Paribu Cineverse'de gerçekleştirilen etkinlikte, film yapımcısı Saner Ayar ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin, filmin arkasındaki hikayeyi ve süreci medya mensuplarıyla paylaştılar.

Saner Ayar, Atatürk filmi yapmanın uzun süredir içlerinde taşıdıkları bir hayal olduğunu belirterek, "Bu projenin temelini tutku ve inançla attık. Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 1919'un 100. yıl dönümünde, 2019'un başında bu yola çıktık. Senaryo hazırlığı, kreatif süreçler ve projenin tüm aşamalarını tamamladık. Amacımız, cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına yakışır bir film yapmaktı." dedi.

Çekimlerin 2022 yılında Disney ile başladığını ve dağıtım planının Disney'in global içerik stratejilerine göre revize edildiğini açıklayan Ayar, film hakkında detayları da paylaştı. Filmin, 29 Ekim'de FOX TV'de özel bir yayınla başlayacağını, ardından 3 Kasım'da sinemalarda gösterime gireceğini, Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve diğer bölgelerde vizyonda olacağını belirtti. Ayrıca Berlin, Brüksel, Rotterdam, Paris, Bakü, Dubai, Almatı gibi dünya şehirlerinde de gala gösterimleri düzenleneceğini, ikinci filmin ise Ocak ayının başında sinemalarda olacağını söyledi. 1 Eylül 2024'ten itibaren de filmi dünyanın en büyük dijital platformlarında izleyicilerin bulabileceğini aktardı.

Ayar, filmin tüm mülki ve fikri haklarının Lanistar Media'ya ait olduğunu ve projenin bir ulusa, bir lidere olan inançla şekillendiğini vurgulayarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da filme büyük destek verdiğini ifade etti.

Yönetmen Mehmet Ada Öztekin ise, filmde sıradan bir insandan büyük bir kahramana dönüşüm hikayesini anlattıklarını dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderlik özelliklerini ve tutkularını vurgulayarak, filmde yer alan her sahnenin büyük bir özenle şekillendiğini belirtti. İlk filmde Atatürk'ün çocukluk yıllarından 1915'e kadar olan sürecin ele alındığını, ikinci filmin ise 1915'ten 1919'a kadar olan dönemi anlattığını söyledi.

"Atatürk" filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırdı. Film, Atatürk'ün yaşamının farklı dönemlerini anlatarak, insani yönlerine odaklanan bir yaklaşımla sinemaseverlerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT