Asker selamını "beğenmeyen" iki gurbetçi yeniden Alman Milli takımı kadrosunda

Asker selamını "beğenmeyen" iki gurbetçi yeniden Alman Milli takımı kadrosunda

Almanya Milli Takım kadrosunu açıkladı. Almanya'nın Milli Takımında Türk asıllı İlkay Gündoğan Ve Emre Can 'da yer aldı.

Alman Milli Takım kadrosu açıklandı. Kadroda Türk asıllı İlkay Gündoğan ve Emre Can da yer aldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

A Milli Takımımızın Arnavutluk'u 1-0 yendiği maçta Cenk Tosun'un golünün ardından futbolcularımız asker selamıyla Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek vermişti. Bu gol sevinci dünyada yankı uyandırırken Almanya Milli Takımı'nda forma giyen Türk asıllı futbolcular Emre Can ve İlkay Gündoğan'ın sosyal medyada bu fotoğrafı beğendiği ve daha sonra beğenilerini geri aldıkları ortaya çıktı.

İLKAY: POLİTİK OLDUĞUNU GÖRÜNCE GERİ ALDIM

Alman basınından Kicker, bu olayla ilgili Emre Can ve İlkay Gündoğan'ın açıklamalarını yayınladı. Kicker'e göre İlkay Gündoğan, "Politik olduğunu görünce beğeniyi geri aldım. Geçen yıl olanlardan sonra isteyeceğim son şey politik bir açıklama yapmak. Bu yüzden beğeniyi geri aldım. U-21 Milli Takımı'ndan arkadaşım Cenk Tosun, gol attığı için mutlu oldum. Galibiyet golünü attı" dedi.

NELER OLMUŞTU?

Emre Can'ın ise "İçeriğe dikkat etmeden beğendim. Savaşın her türlüsüne karşıyım" dediği belirtildi. Almanya Futbol Federasyonu, milli maç için Estonya'da bulunan futbolcularla maçın ardından görüşme yapacak.

 
 

HABERE YORUM KAT