Aşırı sağcıların hedefinde Merkel var: İslamcıları sınır dışı edin

Aşırı sağcıların hedefinde Merkel var: İslamcıları sınır dışı edin

Köln Katedrali'ne polisin geniş çaplı olarak konuşlandırılması ve Katedrale girişte ibadet edecek kişilerin patlayıcı veya silahlara karşı aranması aşırı sağcıları harekete geçirdi: Hedeflerinde Merkel var...

Almanya'da özellikle son dönemde "düzensiz göçmenler" konusu bir hayli tartışılıyor. Mevcut koalisyon hükümeti ise çıkardıkları yasalara bu durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Almanya'da Noel kutlamalarına "İslamcı" grupların saldırı yapması şüphesi ise, polisi yaklaşık 1 haftadır teyakkuza geçirmiş durumda.

2015 İLE 2023 FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTILAR

Son olarak, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki tarihi Köln Katedrali'ne polisin geniş çaplı olarak konuşlandırılması ve Katedrale girişte ibadet edecek kişilerin patlayıcı veya silahlara karşı aranması bardağı taşıran son damla oldu.

Aşırı sağcılar, söz konusu görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşarak, Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'e tepki gösterdiler.

Özelikle göçmen karşıtı ve aşırı sağcı parti AfD'li isimler, tüm bu yaşananlar için, "Merkel'in göçmen politikasının sonucu" yorumunda bulunurken, "İslamcıları sınır dışı edin" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

"Böyle bir şeyden böyle bir şey çıkar!
Teşekkürler Merkel & Co."

"ALMANYA 2023

Noel ayini için hazırlık.

TEŞEKKÜRLER MERKEL

Almanya: Köln katedrali bir havaalanı gibi kontrol ediliyor.
Merkel'in göçmen politikasının sonucu.
Acilen sınırlarımızı kapatmamız ve tüm bu İslamcıları sınır dışı etmemiz gerekiyor.

"Sürpriz! Antisemit gösteriler en aptallara bile şunu açıkça gösterdi: Merkel'in "yapabiliriz" ve entegrasyon saçmalıklarını unutun. Çıkarılan dersler? Ne yazık ki hiçbiri."

MERKEL NE YAPMIŞTI

Merkel, "göçmen krizi" olarak anılan 2015 yılı dönemde ünlü "Wir schaffen das" yani "Yapabiliriz" sözünü sarf etmiş ve ülkenin kapılarını göçmenlere açmıştı.

Bazı Almanlar Merkel'in yaptıklarına hala kızgın. Söz konusu kişiler, bazı göçmenlerin işlediği suçlara ve bazı terör saldırılarına değinerek, hem göçmen düşmanlığında bulunuyorlar hem de Merkel'e tepki gösteriyorlar.

"2015'te göçmenler akın ettiğinden bu yana Almanya geriye düştü" görüşünü savunan bazı Almanlar, bugün Almanya'da yaşanması olası "terör saldırılarını" Merkel'in yaptıklarına bağlıyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT