Aşı olduktan sonra hastalanan kadın, mahkemeye gitti: Tazminat talebi reddedildi

Aşı olduktan sonra hastalanan kadın, mahkemeye gitti: Tazminat talebi reddedildi

Almanya'da bir kadın yorgunluk sendromundan ve tiroid bezinde kronik otoimmün iltihaplanması hastalığına yakalandı. Mahkemeye tazminat davasında bulunan kadın, hastalıkların aşı kaynaklı olduğunu iddia etti. Ancak mahkeme davayı reddetti.

Brandenburg'ta bir kadın, Koronavirüs aşısının ardından geçirdiği çeşitli hastalıklar için mahkemeden tazminat almayı başaramadı. Kadının görüşüne göre hastalıklarının nedeni aşıydı. Cottbus Sosyal Mahkemesi, bugün günü yaptığı açıklamada kadının aşıdan kaynaklanan yaralanma için yaptığı tazminat talebini reddetti.

HASTALIKLARIN NEDENİ AŞI

Davacı, koronavirüse karşı kamu tarafından tavsiye edilen aşının ardından tiroid bezinde kronik otoimmün iltihaplanma ve kronik yorgunluk sendromu da dahil olmak üzere çeşitli hastalıklardan muzdarip olduğunu belirtmişti. Bu hastalıkları aşıya bağlamıştı.

Eyalet Sosyal İşler Dairesi'nin tazminat başvurusunu reddetmesinin ardından, kadın davasını Cottbus Sosyal Mahkemesi'ne taşıdı.

AŞILARLA BİR BAĞLANTISI YOK


Mahkeme, davacının sağlığındaki kalıcı hasarın varlığını ve boyutunu gerekli kesinlikte kanıtlayamadığına karar verdi. Ayrıca, aşılama ile iddia edilen sağlık zararı arasında nedensel bir bağlantı olduğuna dair kanıt da bulunmamakta olduğunu belirtti.

Mahkemeye göre, aşılama ile sağlık hasarının ortaya çıkması arasında yalnızca zamansal bir bağlantı olması bu meseleyi kanıtlamak için yeterli değil.

Karara karşı yine de temyiz başvurusunda bulunulabilir. Sosyal Mahkeme ayrıca Federal Sosyal Mahkeme'ye bir temyiz başvurusu daha yapılmasına izin vermiştir. Bu, bölge sosyal mahkemesi önündeki olası bir ikinci aşamanın atlanabileceği anlamına gelmektedir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT