Aşağı Saksonya'da hırsız tarafından kandırılan yaşlı kadın soyuldu: Emin olmadan kapıları açmayın

Aşağı Saksonya'da hırsız tarafından kandırılan yaşlı kadın soyuldu: Emin olmadan kapıları açmayın

Aşağı Saksonya'da bulunan 89 yaşındaki emekli kadın, konut derneğinden geldiğini söyleyen genç bir adam tarafından soyuldu. Polis hırsızı aramaya devam ediyor.

Magdeburg’un Olvenstedt semtinde yaşayan 89 yaşındaki bir emekli kadın, evinde kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından bağlanarak soyuldu. Soygun emekli kadının evinde saat 11.15 sularında gerçekleşti. Saldırgan, ilk olarak konut derneği çalışanı gibi davranarak yaşlı kadının güvenini kazandı ve sayaç değerlerini okumak istediğini iddia etti.

YAŞLI KADININ KAFASINA VURDU

Daireye girdikten hemen sonra saldırgan, yaşlı kadının kafasına bir cisimle vurarak onu yaraladı. Yaşlı kadını bağlayan saldırgan, belli bir miktar parayı alarak daireden kaçtı. Magdeburg polisi tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soyguncu, mağdur tarafından yaklaşık 1.80 metre boyunda, 45 yaşlarında, akıcı Almanca konuşan, siyah pantolon ve yelek giyen, yarı kel ve koyu renk saçlı bir adam olarak tarif edildi. Polis soyguncuyu bulmak için mahallelilerden yardım istediklerini bildirdi.

Polis yaşanan bu soygun olayından sonra şu uyarılarda bulundu:

-Kapıyı açmadan önce bilinmeyen ziyaretçilere gözetleme deliğinden veya pencereden dikkatlice bakın.

-Kapıyı, mümkünse kilit sürgüsü yerindeyken açın.

-Yabancıların evinize girmesine, kim olduklarından ve ne yaptıklarından eminseniz izin verin.

-Esnafın, kamu hizmetleri veya konut birliklerinin temsilcilerinin evinize girmesine, sadece onları kendiniz atadıysanız veya mülk yönetimi tarafından duyurulduysa izin verin.

-Şirket kimlik kartını veya ticaret lisansını isteyin ve şüpheleriniz varsa bilinmeyen kişiyi daha sonraki bir tarihte güvenilir bir kişi varken tekrar çağırın.

ARTI49

HABERE YORUM KAT