Armin Laschet'ten ''aşı önceliği'' ile ilgili açıklama

Armin Laschet'ten ''aşı önceliği'' ile ilgili açıklama

CDU Genel Başkanı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet, ilkbaharda aşı önceliğinin kaldırılabileceğini söyledi.

Çok sıkı kurallarla hazırlanmış aşı önceliği sayesinde yaşlıların ve bakıma muhtaç olanların koruma altına alındığını belirten Laschet, “Eğer ilkbahar aylarının sonuna doğru yeteri kadar aşı gelirse, aşı önceliği uygulaması ortadan kalkabilir ve herkese aşı yaptırma imkânı doğar. Böylelikle yaz döneminde daha özgür hareket edebilmek için önemli bir adım atılmış olur” dedi. Laschet 60 yaşında olmasına rağmen aşı sırası gelmediği için aşı olmadığını söyledi. Bavyera’nın Rus aşısı için ön sipariş vermesini de eleştiren Laschet, “Almanya’da, herkesin kendisi için ayrı sipariş vermesini değil, Almanya’nın belli kriterlere uyarak aşı siparişi vermesini doğru buluyorum” dedi.

‘EKSİKLERİMİZİ YOK ETMEMİZ GEREKİYOR’
Başbakanlık yarışı ve genel seçim sonrasıyla ilgili görüşlerini de belirten Armin Laschet, Merkel sonrası CDU/CSU’da yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Merkel tarafından kazanılan güvenin kolay kolay sağlanamayacağını belirten Laschet, “Çok sıkı çalışmamız gerekecek. Salgınla görünür olan eksiklikleri yok etmemiz gerekiyor. Federalizmle ilgili reformu ele almalıyız, bürokrasiyi azaltarak hızlı karar alabilmeliyiz. İdari yönetimlerin ve ekonominin dijital dönüşümü hızlandırılırken, sanayi gücümüzü koruyarak iklim değişikliğine karşı mücadele etmeliyiz” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT