Armin Laschet'in o hareketinin arkasında ne var? CDU kaynaklarından çarpıcı açıklama!

Armin Laschet'in o hareketinin arkasında ne var? CDU kaynaklarından çarpıcı açıklama!

Almanya seçimlerinde Armin Laschete'in oy pusulasını ters katlaması günün olayı oldu.

Almanya seçimleri nefes kesen bir yarışa sahne oluyor. İlk sandık çıkış anketlerine göre ipi göğüslemesi beklenen SPD yüzde 25 oy alırken iktidardaki Hristiyan Demokrat Parti CDU'nun da oy oranı yüzde 25... 

Seçim sonuçları henüz açıklanmadı ama güne damga vuran olay seçim sonuçlarından ziyade CDU Başbakan adayı Armin Laschet'in oy pusulasını verdiği oy görülecek şekilde ters katlaması oldu. 

CDU'ya yakın kaynakların Artı49'a verdiği bilgilere göre Laschete'in bu hareketinin partideki tükenmişliği tersine çeviren bir hamle oldu. 

Kendi partisine oy verdiği net bir şekilde görülen Laschet, seçim öncesi Hristiyan Demokratların küçük ortağı CSU'dan tam destek alamamaktan şikayetçiydi. 

Bu hamle tüm ittifaka mesaj niteliği taşıdı. 

Öte yandan Laschet'in kullandığı oy geçerli olacak mı olmayacak mı sorusu da yanıt buldu. 

CDU’nun başbakan adayı Armin Laschet’in oyunu ters katlaması sonucu verdiği oyun görülmesi ve bu fotoğrafın sosyal medyada eleştirilere yol açması sonrası Alman Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Laschet’in kendi partisine oy vermesinin beklendiği ve bu nedenle bu durumun "seçmene tesir etme çabası" olarak değerlendirilemeyeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT