Arapça ve Türkçe afişleri bir gecede yok ettiler: Böyle bir saldırıyla daha önce hiç karşılaşmadım

Arapça ve Türkçe afişleri bir gecede yok ettiler: Böyle bir saldırıyla daha önce hiç karşılaşmadım

CDU'nun Leipzig'deki Türkçe ve Arapça afişleri bir anda kayboldu. Söz konusu 400 afiş, bir gecede tahrip edildi ya da çalındı.

Kimliği belirsiz kişiler Leipzig'de bir gecede yaklaşık 400 seçim afişini tahrip etti ya da çaldı. Leipzig polisinin Salı günü bildirdiğine göre, CDU'nun yerel seçimler için hazırladığı seçim afişleri Cumartesi günü kentin doğu bölgesine asıldı ve ertesi sabah hasar gördü ya da kayboldu.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı mahalledeki bir ana cadde ve komşu ara sokaklar etkilendi. Seçim afişleri Almanca, Arapça ve Türkçe dillerinde yazılmıştı. Hasarın miktarı başlangıçta tespit edilemedi. Hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından dava açıldı.

"BÖYLE BİR SALDIRIYLA HİÇ KARŞILAŞMADIM"

Leipzig CDU lideri Andreas Nowak, yaptığı açıklamada, "1990'dan beri kampanya yürütüyorum. Ancak böyle bir saldırıyla hiç karşılaşmadım" dedi.

Yeşiller Belediye Meclis Üyesi Jürgen Kasek ise, afişlerin yalnızca kentin suç merkezi olan Eisenbahnstraße bölgesine asılmış olması nedeniyle CDU'yu X'te yalancılıkla suçladı.

Saksonya'da son günlerde seçim afişlerine ve seçim çalışanlarına yönelik saldırılar tekrarlandı. Cumartesi gecesi Zwickau'da iki yardımcı, Yeşil Parti seçim afişlerini asarken tehdit edildi ve zorlandı. Polis 22 yaşındaki bir şüpheli hakkında soruşturma başlattı. Üç kişinin daha olaya karışmış olma ihtimali araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT