Anketlere göre SPD yerlerde: Olaf Scholz ise kendisini şimdiden seçimin “kazananı” görüyor

Anketlere göre SPD yerlerde: Olaf Scholz ise kendisini şimdiden seçimin “kazananı” görüyor

Son Alman seçim anketlerine göre Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) oyları sadece yüzde 14 ila 16’da seyrediyor. Buna rağmen SPD’nin Başbakan adayı Olaf Scholz, seçimlerden zaferle çıkacağı görüşünde.

SPD, 2021 Almanya süper seçim yılının başlangıcında “zaferden emin” bir tablo çiziyor. Düşük anket sonuçlarına rağmen, Başbakan adayı Olaf Scholz eylül ayındaki federal seçimlerin kazananı olacağını bildiriyor.  SPD Meclis Grubu’nun Federal Meclis’teki iki gün süren parti toplantıları esnasında Olaf Scholz, ”Zafere oynuyoruz” dedi. Scholz şunları söyledi: 

“Bu seçimi kazanacağız. SPD seçim yılında  kendisini öncelikle toplumda birbirine saygıya daha büyük bir anlam veren bir parti olarak sunmak istiyor. Bazılarının kendisini diğerlerinden daha önemli  hissettiği bir toplumda  birlik ve beraberlik olabileceğine kesinlikle inanmıyorum. Diğer taraftan insan kaynaklı iklim değişikliğini durdurmak da merkezi bir öneme sahip olmalı. Bütün bunlar ancak birleşik ve egemen bir Avrupa’da yapılabilir. Çünkü ancak o zaman dünyada birliğe, beraberliğe katkı sunabiliriz.”

SPD 9 MAYIS’TA SEÇİM PROGRAMINI OYLAYACAK

Mevcut anketlere göre ise SPD yılın başı itibariyle oyların sadece yüzde 14 ila 16’sını alabilecek durumda. Sosyal demokratlar, 9 Mayıs’ta düzenlenecek parti kongresinde seçim programlarını oylayacaklar. Diğer taraftan SPD, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partinin  önümüzdeki hafta sonu belirlenecek yeni parti liderinin kim olacağını merakla bekliyor. Başbakanlık yarışında Scholz’un rakibi halen belirsizliğini koruyor. 

CDU’DA MARKUS SÖDER VE JENS SPAHN DA OLASI ADAYLAR

CDU Genel Başkan adayları Armin Laschet, Friedrich Merz ve Norbert Röttgen’in yanı sıra Bavyera eyaletinin Hıristiyan Sosyal Birlik CSU) partili Başbakanı Markus Söder ve Sağlık Bakanı Jens Spahn da olası adaylar arasında gösteriliyor. 

YEŞİLLER PASKALYA’DAN SONRA KARAR VERECEK

Birlik’90 / Yeşiller ise Paskalya’dan sonra Başbakan adayı olarak Annalena Baerbock’u mu yoksa Robert Habeck ‘i mi başbakan adayı olarak göstereceğini karara bağlayacak.

SÜPER SEÇİM YILINDA 6 EYALETTE DE SEÇİM VAR

26 Eylül’deki federal seçimlere ek olarak, 2021 süper seçim yılında Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Thüringen, Saksonya-Anhalt, Berlin ve Mecklenburg-Vorpommern olmak üzere altı eyalette de seçimlere gidilecek.

+49 – BERLİN

FOTO: dpa

HABERE YORUM KAT