Anket: Almanlar Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında ne düşünüyor ?

Anket: Almanlar Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında ne düşünüyor ?

Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (IW) yaptığı bir ankete göre birçok Alman, Rusya'ya yönelik yaptırımları destekliyor.

Spiegel tarafından yayınlanan Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yaptırılan anket sonuçlarına göre Almanların çoğunluğu, Ukrayna savaşı nedeniyle Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımları desteklemeye devam ediyor. Buna göre Almanların yüzde 71'i Ruslara yönelik cezai tedbirleri destekliyor.

Edinilen bilgiye göre, lehte olanların yüzde 72'si yaptırımların fiili olarak Alman ekonomisine Rus ekonomisinden daha fazla zarar vereceğine inanıyor. Yine de yüzde 84'ü yaptırımların amacına hizmet ettiğine inanıyor.

Rusya yaptırımları: Doğu Almanlar çok daha şüpheci
Temsili anket için yaklaşık 5.000 kişiyle görüşüldü. Görüşler, parti tercihlerine bağlı olarak büyük farklılıklar gösterdi. Ankete göre, yaptırımlara onay oranı batı Almanya'da yüzde 73 iken, doğu Almanya'da sadece yüzde 56 oldu.

Edinilen bilgiye göre yaptırımlardan yana olanlar yüzde 91 ile Yeşiller'i, yüzde 85 ile SPD'yi, yüzde 80 ile Birlik'i ve yüzde 74 ile FDP'yi destekliyor. Muhaliflerin çoğu AfD (yüzde 66) ve solda (yüzde 45) bulunuyor. Ancak Sol Parti bölünmüş durumda: Doğu Almanya'daki yoldaşların çoğunluğu (yüzde 58) yaptırımlara karşı çıkarken, Batı Almanya'daki parti destekçilerinin yüzde 60'ı lehte.

Şubat 2022'de Rusya-Ukrayna başlamasından bu yana, Almanya ve batılı ortakları Moskova'ya bir dizi sert yaptırım uyguladı. Japonya'daki zirve toplantısında, G7 ülkeleri geçtiğimiz günlerde önceki boşlukları kapatmak için yaptırımları sıkılaştırmayı kabul etti.

HABERE YORUM KAT