Ankara için 26 Eylül’de Almanya’da gerçekleşecek seçimler çok önemli

Ankara için 26 Eylül’de Almanya’da gerçekleşecek seçimler çok önemli

Prof. Dr. Faruk Şen yazdı...

Almanya’da tarihsel bir dönem sona eriyor. Angela Merkel politikayı bıraktı ve yerine CDU-CSU’nun Başbakan Adayı olarak seçilen Armin Laschet’in Almanya’nın yeni Başbakanı olma ihtimali anketlere göre arttı.

Laschet düşen puanlarını tekrar toparlayacak

Seçimlere takriben 7 hafta kala Almanya’da seçimler süreci hızlandı. Yeşiller tekrardan iklim değişikliği konusunda atağa geçtiler. Bu konuda ciddi açıklamalar yapıyorlar. Armin Laschet’in Cumhurbaşkanı sel felaketi nedeniyle konuşma yaparken arka planda gülmesi ona belirli bir puan kaybettirdi ama bu puanları tekrardan almaya başlayacak olan Laschet, seçimler sonucunda Yeşillerle veya SPD ile bir koalisyon kuracak. 

Laschet Türkiye’ye davet edilmeli

Şimdi hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın veya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Armin Laschet’i Türkiye’ye davet etmesi lazım. Davet gelirse Laschet bir günlüğüne de olsa İstanbul’a gelmeye hazır. Bu şansı kaçırmamamız lazım. AB konusunda Almanya’nın her zaman desteğine ihtiyacımız var. Bu bilinçte olmamız da yarar var. 

Almanyalı Türklerin oyları seçimlerde kritik önemde 

Türk kökenli Almanların inisiyatifi olarak kurulan Armin Laschet’i Destekleme Grubu ciddi bir kampanyaya hazırlanıyor. Bu Almanya’da ilk defa olacak ve Almanya’daki genel seçimlerinde Gerhard Schröder’in Başbakan olmasını 8 bin oyla Türkler sağlamıştı. Şimdi yeni başkanının da iktidara gelmesin Türk inisiyatifinin önemli rolü olacak. 

Prof. Dr. Faruk Şen - 05.08.2021              

HABERE YORUM KAT
1 Yorum